Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. listopadu 2021 15:46
Čas čtení 0:56
Tereza Šnajdrová

Zemřela Arlene Dahl. Hvězda ze seriálu Odpadlík odešla ve věku 96 let

Zemřela Arlene Dahl. Hvězda ze seriálu Odpadlík odešla ve věku 96 let
Zdroj: Flickr/giannicorso73/volně k užití
NEWS
Uložit Uložené

Hollywoodská herečka zemřela v pondělí 29. listopadu.

V pondělí zemřela v úctyhodných 96 letech hollywoodská herečka Arlene Dahl. Ta se proslavila především v padesátých letech, a to rolí matky hlavní postavy v seriálu Odpadlík nebo ve filmu Cesta do středu země, informuje zpravodaj People.

Doporučeno
Ewa Farna: Společnost by se měla naučit neupozorňovat na nedostatky. Má nesmyslné nároky, které ubližují (Rozhovor) Ewa Farna: Společnost by se měla naučit neupozorňovat na nedostatky. Má nesmyslné nároky, které ubližují (Rozhovor) 30. listopadu 2021 7:00

Arlene Dahl původně nebyla herečka a ve světě showbyznysu začínala jako modelka. V roce 1947 se však dostala do Hollywoodu a rolemi ve snímcích Life with Father a My Wild Irish Rose dala celé Americe jasně najevo, že patří k filmu

Během padesátých let pak natočila hned několik filmů, například Woman’s World, Desert Legion, Here Come the Girls, Jamaica Run, The Diamond Queen, Inside Straight, No Questions Asked, Ambush, Tři slovíčka a mnoho dalších. V roce 1959 pak získala jednu z největších rolí svého života, a to ve snímku Cesta do středu země inspirovaného spisovatelem Jules Vernem.

Kromě celovečerních filmů si Arlene Dahl zahrála i v několika seriálech. Diváci ji na televizních obrazovkách vídali v The Love Boat, Fantasy Island, Jigsaw John, All My Children, Love, American Style, One Life to Live, Riverboat a hlavně v seriálu Odpadlík. Tam si zahrála spolu se svým synem a drsňákem na motorce Lorenzo Lamasem. 

Měla ten nejpozitivnější vliv na můj život. Budu si pamatovat její smích, její radost, její důstojnost, se kterou se utkávala s problémy... Nikdy o nikom neřekla křivého slova. Její schopnost odpouštět mě někdy ohromovala,“ napsal Lorenzo Lamas na sociálních sítích.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Lorenzo Lamas (@lorenzo_lamas)

Domů
Sdílet
Diskuse