Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. prosince 2021 13:19
Čas čtení 0:50
Dominik Vetrák

Seriál Game of Thrones měl mít 10 sérií. George R. R. Martin tvůrcům přestal věřit s kvalitou již po té páté

Seriál Game of Thrones měl mít 10 sérií. George R. R. Martin tvůrcům přestal věřit s kvalitou již po té páté
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY GAME OF THRONES
Uložit Uložené

Hra o trůny byla předčasně ukončena, čímž utrpěl příběh.

Agent George R. R. Martina (autor knižní předlohy Píseň ledu a ohně, podle které bylo Game of Thrones natočeno) poskytl rozhovor pro novináře Jamese Andrewa Millera a jeho knihu s názvem Tinderbox: HBO's Ruthless Pursuit of New Frontiers. V ní jsme se (díky článku Insideru) dozvěděli, že Martin si přál více sérií. Dokonce prý opakovaně létal do New Yorku na setkání s CEO HBO Richardem Pleplerem, aby prodloužil počet sérií.

Když HBO ohlásilo, že 7. a 8. série budou poslední a budou mít dohromady jen 13 epizod, rozzlobilo to tehdy řadu fanoušků, protože seriál neměl uzavřeno spoustu dějových linií. Série Game of Thrones skončila předčasně, uspěchaný děj vynechal několik knižních příběhů.

Ukázalo se, že za tím skutečně stojí tvůrci seriálu (showrunneři) David Benioff a D. B. Weiss. Ti už byli podle Martinova agenta z Game of Thrones unaveni, a tak chtěli seriál předčasně ukončit. Následně se už jen s HBO dohadovali, kolik epizod ještě vytvoří. 

George R. R. Martin nestíhal dokončit knihy, a tak jej seriál s pokračováním příběhu předběhl. Tvůrci seriálu však ještě v roce 2014 pro The Hollywood Reporter prozradili, že o knižním příběhu věděli každý jeden detail, protože jim Martin řekl naprosto vše, na co se zeptali – včetně knižního konce. Nemohou se tedy vymlouvat na nedostatek materiálu.

Domů
Sdílet
Diskuse