Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. prosince 2021 15:30
Čas čtení 0:57
Martin Mičuda

Nový, majestátní Genesis G90 s okázalým designem má na mušce ultraluxusní Maybach

Nový, majestátní Genesis G90 s okázalým designem má na mušce ultraluxusní Maybach
Zdroj: Genesis
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY
Uložit Uložené

Třešničkou na dortu luxusní značky Genesis je právě odhalená limuzína G90.

Luxusní odnož značky Hyundai je v Evropě poměrně neznámá, už nyní ale můžeš narazit na první exempláře modelů Genesis i u nás. Automobilka chce expandovat na nové trhy a v Evropě plánuje prodávat modely G70, G80, GV60, GV70 či GV80. Jejich poznávacím znakem jsou specificky tvarovaná rozdělená světla (Two-Line) a rozměrná, směrem dolů se zužující maska ​​(Crest Grille).

Nejnovějším autem z jejich produkce je vlajková loď, která chce konkurovat především modelům Audi A8, BMW řady 7 a Mercedes-Benz třídy S. Korejský výrobce totiž právě odhalil exteriérový design nové generace vrcholného modelu G90. Nástupce někdejšího EQ900 má majestátnější design, který navazuje na poznávací znaky vozů Genesis. Tentokrát ale má rozdělená čelní světla, která opticky pokračují až za přední kola.

Genesis, G90,
Zdroj: Genesis

G90 má čisté linie a specificky tvarovaný boční profil. Tomu odpovídají zapuštěné kliky dveří a ostrý lom na konci zadních dveří. Automobilka to označuje pojmem Athletic Elegance. Stejný design mají i 20" disky, které přijdou ve dvou vyhotoveních podle exteriérového balíku.

Doporučeno
Toto Pagani je jako jednorožec ze staré školy. Má dvanáctiválec, 850 koní, sekvenční převodovku a extrémní aerodynamiku Toto Pagani je jako jednorožec ze staré školy. Má dvanáctiválec, 850 koní, sekvenční převodovku a extrémní aerodynamiku 27. listopadu 2023 14:00

Genesis totiž dá na výběr: buď vyhotovit G90 s dynamičtějšími detaily, nebo do elegantnější podoby s plnými disky a větším množstvím chromových doplňků.Luxusní limuzína bude prvním vozem značky, který vzadu nemá dva úzké pásy světlometů, na výběr budou dvě délky karoserie: kromě klasické verze bude v nabídce i varianta delší o 190 milimetrů.

Další detaily by měly být odhaleny začátkem příštího roku. Genesis G90 se však na evropském trhu neobjeví. Domácí zákazníci se tedy budou muset uskromnit maximálně s menším G70.

Genesis, G90,Genesis, G90,Genesis, G90,Genesis, G90,
Zobrazit galerii
(5)
Domů
Sdílet
Diskuse