Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. prosince 2021 12:45
Čas čtení 0:36
Jakub Paulík

Odlož svůj telefon a dostaneš 50% slevu. Podnik motivuje zákazníky, aby se věnovali lidem ve společnosti

Odlož svůj telefon a dostaneš 50% slevu. Podnik motivuje zákazníky, aby se věnovali lidem ve společnosti
Zdroj: TASR/Roman Hanc
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Většina lidí nedokáže dát telefon z ruky navzdory tomu, že by měli komunikovat s okolím.

Když odložíš svůj telefon, z tvého účtu za pití a jídlo odečtou 50 %. S touto netradiční novinkou přišla restaurace The Silent Woman v anglickém Dorsetu. Pokud zákazníci danou výzvu přijmou, zaměstnanci jim jejich telefony zamknou do malé klece s mřížemi, která připomíná miniaturní vězení pro mobily, uvádí The Sun.

Doporučeno
9 instagramových účtů, které ti pomohou lépe pracovat se svým duševním zdravím 9 instagramových účtů, které ti pomohou lépe pracovat se svým duševním zdravím 1. prosince 2021 14:30

Vedení podniku věří, že tím povzbudí zákazníky, aby mezi sebou namísto ťukání do telefonu komunikovali. U takových zákazníků je navíc zřejmě pravděpodobnější, že budou utrácet více peněz.

Takzvaná No Phone Zone (zóna bez telefonů) bude v restauraci The Silent Woman platit do 30. prosince 2021. Podnik se po Novém roce rozhodne, zda se jim tento zajímavý reklamní tah vyplatil.

Ze studie společnosti Global Wireless Solutions vychází, že až 71 % Britů se nedokáže posadit k jídelnímu stolu, aniž by používali telefon. Osm z deseti lidí, kteří používají mobil při konverzaci s jinými lidmi, paradoxně irituje, když to někdo v jejich společnosti dělá také.

Domů
Sdílet
Diskuse