Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. prosince 2021 15:04
Čas čtení 0:33
Ondřej Jarůšek

Václav Klaus na procházce uklouzl a zlomil si kotník

Václav Klaus na procházce uklouzl a zlomil si kotník
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer
NEWS VÁCLAV KLAUS
Uložit Uložené

Exprezident Václav Klaus uklouzl a utrpěl lehkou zlomeninu kotníku.

Bývalý prezident Václav Klaus skončil kvůli úrazu v péči lékařů. Během víkendové procházky po Krkonoších uklouzl na zledovatělé cestě a zlomil si kotník. Informaci přinesl deník Blesk, mluvčí Institutu Václava Klause ji potvrdil.

„O víkendu uklouzl na zledovatělé cestě v Krkonoších a přivodil si lehkou zlomeninu kotníku,“ uvedl tiskový mluvčí institutu Petr Macinka.

Doporučeno
Vyhlášku o povinném očkování nový ministr zdravotnictví zruší, řekl šéf lidovců Marian Jurečka Vyhlášku o povinném očkování nový ministr zdravotnictví zruší, řekl šéf lidovců Marian Jurečka 5. prosince 2021 13:30

Po pádu v Krkonoších zamířil osmdesátiletý exprezident do Nemocnice na Bulovce. Během léčby bude bývalý prezident chodit o berlích, má také předepsaná antibiotika, která jsou podávána žilně. „Opakovaně proto musí docházet do nemocnice,“ dodal Macinka.

O zraněného Václava Klause se postaral přední ortoped Pavel Dungl, který exprezidentovi v roce 2008 vyměnil kyčelní kloub.

Pro Klause se za poslední období jedná už o několikátou návštěvu nemocnice. V září byl několik dní hospitalizován v Ústřední vojenské nemocnici kvůli zvýšenému tlaku, poté se krátce léčil na urologické klinice ÚVN.

Domů
Sdílet
Diskuse