Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. prosince 2021 21:01
Čas čtení 0:33
Daniel Mikolášik

Hamilton vyhrál Velkou cenu Saúdské Arábie. V boji o titul se dotáhl na Verstappena, který skončil druhý

Hamilton vyhrál Velkou cenu Saúdské Arábie. V boji o titul se dotáhl na Verstappena, který skončil druhý
Zdroj: AP Photo/Amr Nabil
SPORT FORMULE 1
Uložit Uložené

Oba tak mají stejný počet bodů. O titulu rozhodne Abú Dhabí.

Brit Lewis Hamilton vyhrál Velkou cenu Saúdské Arábie. V boji o titul se dotáhl na Nizozemce Maxe Verstappena, který skončil druhý. Aktuálně tak mají oba stejný počet bodů (369,5) a o titulu rozhodnou poslední závody v Abú Dhabí, které jsou naplánovány na 12. prosince.

Závodům nechybělo několik dramatických momentů. Jedním z nich byla například kolize Micka Schumachera, který ztratil kontrolu a vrazil do bariéry. Na trati muselo zasahovat bezpečnostní vozidlo. Později byl přerušen závod kvůli kolizi Péreze, Mazepina a Russella. 

Rušno bylo i při střetech favoritů Verstappena a Hamiltona. Brit na Nizozemce několikrát zaútočil, kvůli čemuž Max ve 37. kole vyjel z trati. V dalším kole přibrzdil a vypadalo to, že Hamiltona pouští. Ten však do něj vrazil, a přestože se na první moment zdálo, že dojde k nehodě, Hamilton to ustál a vyvázl jen s poškozeným předním křídlem.

F1formula 1
Zdroj: AP Photo/Amr Nabil
Domů
Sdílet
Diskuse