Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. prosince 2021 7:00
Čas čtení 5:00
Tereza Šnajdrová

Kondom v análním otvoru a tělo bez krve. Záhadná vražda Lilly Lindeström stále vzbuzuje hrůzu a čeká na své vyřešení

Kondom v análním otvoru a tělo bez krve. Záhadná vražda Lilly Lindeström stále vzbuzuje hrůzu a čeká na své vyřešení
Zdroj: Švédský policejní úřad
ZAJÍMAVOSTI NEVYŘEŠENÉ VRAŽDY PŘÍBĚHY PODLE SKUTEČNÉ UDÁLOSTI STRAŠIDELNÉ PŘÍBĚHY
Uložit Uložené

Prostitutku Lilly Lindeström viděla naposledy její kamarádka Minnie, když si k ní Lilly přišla půjčit kondomy. O 3 dny později byla mladá žena nalezena mrtvá, bez jediné kapky krve v těle.

V rámci našeho seriálu Nevyřešené vraždy se dnes podíváme na další příběh, ze kterého budeš mít husí kůži. Začal se psát v roce 1932 ve Švédsku, kde tajemný „upír“ zavraždil dvaatřicetiletou prostitutku Lilly Lindeström. Ta byla naposledy spatřena, když si šla ke své kamarádce vypůjčit kondomy. Nikdo až do dnešního dne neví, kdo dívku zabil a kdo z jejího těla vysál všechnu krev.

Doporučeno
Jedna z nejzáhadnějších vražd v historii: Nikdo stále nezná identitu Somertonského muže, detektivové pátrání nevzdávají Jedna z nejzáhadnějších vražd v historii: Nikdo stále nezná identitu Somertonského muže, detektivové pátrání nevzdávají 12. října 2021 11:30

Den jako každý jiný. Nebo alespoň do té doby, než zavolal záhadný klient

Dvaatřicetiletou Lilly Lindeström už život v malém městě Malmö na jihu Švédska nebavil. Krachovalo jí manželství, nebyla šťastná a rozhodla se proto začít znovu od nuly. Rozvedla se, přestěhovala do Stockholmu, kde ve čtvrti Atlas pracovala jako prostitutka a našla si byt ve stejném domě, jako její kamarádka Minnie.

Žádného pasáka neměla, sexuální byznys provozovala sama na sebe a možná právě to se jí stalo osudným. Klienty si vodila do svého malého bytu na adrese Sankt Eriksplan 11, kde v přízemí bydlela i její kamarádka a kolegyně z branže Minnie Jansson. Právě ta viděla Lilly živou jako poslední, ale k tomu se ještě dostaneme.

 
Psalo se 30. dubna 1932, celá země slavila Walpuržinu noc a Minnie byla na návštěvě u Lilly, kde obě dívky vybíraly, jaké šaty si vezmou na večerní slavnost na ostrově Djurgården, kam měly v plánu vyjet kolem deváté hodiny večerní. V tom však zazvonil telefon, ze kterého se ozval neznámý mužský hlas a sháněl se po prostituce. Lilly se zpočátku zdálo divné, že hlas nepoznává a cizí muži její telefonní číslo většinou neznali, ale spolu s Minnie, která hovoru naslouchala, se shodly na tom, že volající zní jako gentleman a měla by se s ním sejít.
 
Neznámý muž se nacházel jen kousek od Lillyina domu a ihned tak zamířil přímo k ní. Minnie odešla do svého bytu v přízemí, kde ji později zavražděná kamarádka ještě dvakrát navštívila a nic nenasvědčovalo tomu, že by se tato návštěva měla Lilly stát osudnou.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Elin-Margareta Nordin (@elinmargaretanordin)

Půjčíš mi, prosím, kondomy?

Jen pár minut poté, co klient k Lilly přišel, navštívila dívka Minnie, od níž si potřebovala půjčit kondomy. Poprvé prý přišla velmi šťastná, pobrukovala si a když ji muž vyslal pro kondomy podruhé, Lilly už přišla nahá, ale úsměv ji stále neopouštěl. Minnie se tedy nezdálo, že by její kamarádce mohlo jít o život a spokojeně čekala, než spolu budou moci vyrazit na ostrov Djurgården. Toho se však již Lilly nedožila.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 107272 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse