Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. prosince 2021 12:45
Čas čtení 2:14
Ondřej Jarůšek

Český MMA šampion Viktor Pešta se naštval na OKTAGON kvůli oznámení zápasu bez smlouvy, Ondřej Novotný se fanouškům omluvil

Český MMA šampion Viktor Pešta se naštval na OKTAGON kvůli oznámení zápasu bez smlouvy, Ondřej Novotný se fanouškům omluvil
Zdroj: OKTAGON MMA
SPORT BOJOVÉ SPORTY MMA OKTAGON MMA
Uložit Uložené

Odvetný zápas Viktora Pešty a Stephana „T-800“ Pütze je zatím stále nejasný. Český šampion se k celému problému vyjádřil v novém videu.

Šampion polotěžké váhy Viktor Pešta se na sociálních sítích obsáhle vyjádřil k situaci ohledně zápasu s německým Stephanem „T-800“ Pützem, který domácí organizace OKTAGON MMA oznámila na 26. února příštího roku. Proti nedávnému oznámení bitvy se však Viktor Pešta ohradil, protože podle svých slov nevěděl o tom, že by byl zápas domluven a dozvěděl se o něm až z plakátu. Podle promotéra Ondřeje Novotného zřejmě došlo k nedorozumění s managementem zápasníka. 

Smlouvu zatím nemám, říká Pešta 

Pešta uvedl, že s organizací sice o tomto zápase mluvil, ale dohodnutí prý zatím nebyli. S organizací navíc v současné době nemá podepsanou žádnou smlouvu. Na té se stále pracuje a k dořešení chybí několik drobností. To byl i jeden z hlavních důvodů, proč se k problému vyjádřil veřejně. „Žádal jsem OKTAGON, aby neohlašovali zápasy, dokud není vyřešená smlouva, a to opakovaně nerespektovali,“ řekl s tím, že to podle něj nebylo férové ani vůči fanouškům. O zápasení v OKTAGONu však zájem stále má.

Doporučeno
Jake Paul se v ringu znovu pobije s bývalým šampionem UFC. Soupeř za knockout dostane bonus 500 tisíc dolarů Jake Paul se v ringu znovu pobije s bývalým šampionem UFC. Soupeř za knockout dostane bonus 500 tisíc dolarů 7. prosince 2021 10:10

Šampion připouští, že k chybě v komunikaci mezi managementem a organizací dojít mohlo, největší chybu však vidí v tom, že byl zápas oznámen bez podepsané smlouvy. „Ondra Novotný řekl, že to bylo nedorozumění s mým managementem, dejme tomu, ale fakta jsou taková, že ta smlouva není a že jsem je upozorňoval už v minulosti, aby cokoliv oznamovali bez toho, aby ta smlouva byla,“ dodává.

31letý zástupce vyhlášeného Sanford gymu na Floridě zároveň nevyloučil, že k zápasu mezi ním a vyzývatelem Stephanem Pützem v uvedeném termínu pod střechou O2 areny dojde, nejdříve je však nutné dojednat kontrakt. Jaké věci ve smlouvě zbývají k dořešení, ale konkretizovat nechtěl.

Doporučeno
Rychlá demolice a velkolepá titulová válka. OKTAGON 29 přinesl 11 skvělých bitev, které sledovala i hvězda UFC Rychlá demolice a velkolepá titulová válka. OKTAGON 29 přinesl 11 skvělých bitev, které sledovala i hvězda UFC 5. prosince 2021 0:52
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Novotný se fanouškům omluvil 

Spoluzakladatel a promotér organizace OKTAGON MMA se k záležitosti vyjádřil na tiskové konferenci po sobotním turnaji OKTAGON 29. „Domluvil jsem přes 500 zápasů v OKTAGONu a tohle se mi stalo poprvé. Asi jsme si nějakým způsobem nerozuměli s jeho manažerem. Já jsem 120procentně přesvědčený, že jsem udělal všechno tak, jak jsem udělal měl. Nicméně nechávám tak nějaký prostor pro to, že jsme si v češtině neporozuměli,“ uvedl s tím, že tento incident se jej „dotkl“.

Za vzniklou situaci však přebírá zodpovědnost, fanouškům se za ni omluvil a dodal, že promování zápasu bylo pozastaveno. „Strašně mě to mrzí, dneska jsme to už nikde nepromovali. Beru to na sebe a omlouvám se jak fanouškům, tak i všem ostatním,“ uvedl Novotný s tím, že o celé situaci již byl informován i tým Němce Stephana Pütze.

Doporučeno
Platy v UFC: Proč MMA bojovníci vydělávají méně než boxeři a youtubeři? MMA je mladý sport, bude to ještě trvat, říká David Dvořák Platy v UFC: Proč MMA bojovníci vydělávají méně než boxeři a youtubeři? MMA je mladý sport, bude to ještě trvat, říká David Dvořák 14. října 2021 11:30

Zda se tedy fanoušci odvety mezi českým šampionem a německým Terminátorem dočkají, zatím není jasné. Více bychom se snad měli dozvědět někdy v příštích dnech či týdnech. V prvním vzájemném zápase mezi Viktorem Peštou a Stephanem Pützem zvítězil český bojovník poté, co zápas ukončil doktor kvůli poraněnému nosu Stephana Pütze. Ten takřka okamžitě začal žádat o odvetu a novou šanci získat v OKTAGONu pás.

Pešta ve videu také podotýká, že veřejným prohlášením nechtěl nijak organizaci poškodit nebo se zviditelnit, oznámení zápasu jej však „naštvalo“ a měl potřebu s k problému vyjádřit. „Lidi, co mě znají a sledují, snad vědí, že nejsem ten typ člověka, co by chtěl vyvolávat drama nebo vytvářet takovéto situaci kvůli sledovanosti. Bylo to, z mého pohledu, v tu chvíli nutné,“ řekl. Doufejme, že se nesrovnalosti v brzké době podaří vyřešit a diváci o tuto žádanou bitvu nepřijdou.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Viktor Pesta (@viktorpesta)

Domů
Sdílet
Diskuse