Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. prosince 2021 9:39
Čas čtení 0:40
Ema Stanovská

Forbes zařadil slovenskou prezidentku Zuzanu Čaputovou mezi 100 nejvlivnějších žen světa

Forbes zařadil slovenskou prezidentku Zuzanu Čaputovou mezi 100 nejvlivnějších žen světa
Zdroj: TASR/Martin Baumann
NEWS SLOVENSKO ZUZANA ČAPUTOVÁ
Uložit Uložené

Umístila se těsně za Serenou Williams.

Prezidentka SR Zuzana Čaputová se umístila na 86. místě v žebříčku Forbes nejvlivnějších žen světa. Na prvních místech se nacházejí miliardářka MacKenzie Scott, viceprezidentka USA Kamala Harris či prezidentka ECB Christine Lagarde.

Prestižní magazín o Čaputové napsal jako o bývalé aktivistce bojující proti korupci a právničce, která v červnu 2019 zahájila své pětileté působení ve funkci prezidentky. Forbes také píše, že se jedná o nejmladší prezidentku a první ženu na tomto postu na Slovensku.

Podotkl, že ve svém prohlášení řekla, že chce bojovat proti beztrestnosti a korupci. Připomněl také, že její vliv pomohl v roce 2018 vyvolat protesty, po kterých byl Robert Fico nucen odstoupit z postu premiéra. Forbes v závěru píše, že Čaputová je označována za „osamělý politický hlas v moři demagogie“.

Prezidentka se umístila jen těsně za tenistkou Serenou Williams, které Forbes přisoudil 85. místo. Na příčkách za Čaputovou se umístila například miliardářská podnikatelka Lee Boo-Jin či předsedkyně Australské labouristické strany Julia Gillard.

Domů
Sdílet
Diskuse