Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. prosince 2021 18:37
Čas čtení 0:35
Ilona Hobzová

Čínská ambasáda v Praze na Twitteru učila, jak se řekne „demokracie“. Lidé se ptají, jak se řekne „genocida na Ujgurech”

Čínská ambasáda v Praze na Twitteru učila, jak se řekne „demokracie“. Lidé se ptají, jak se řekne „genocida na Ujgurech”
Zdroj: Wiki Commons/volně k užití
NEWS TWITTER
Uložit Uložené

Uživatelé příspěvek využili ke kritice režimu.

Čínská ambasáda v České republice přidala na Twitter obrázek, na němž je z češtiny do čínštiny přeložen výraz demokracie. Uživatelé příspěvek využili k trollingu nebo kritice čínské politiky.

„Učíme se čínsky,“ napsala ambasáda k obrázku. Rozhodla se přeložit výraz demokracie. To se ale některým uživatelům nelíbilo. 

„Fajn překlad máte. Teď se jej ještě naučit chápat,“ píše například jeden z uživatelů. Další uživatelé se ptají, jak se čínsky řekne například koncentrační tábor nebo genocida na Ujgurech.

Naráží tak na události posledních měsíců. Čína je kvůli zacházení s Ujgury totiž obviňována z genocidy. Ujgurka, která se dostala z čínského koncentračního tábora, popsala, že v něm zažila skupinové znásilňování i elektrošoky. Uživatelé připomínají i masakry na náměstí Nebeského klidu z roku 1989.

Domů
Sdílet
Diskuse