Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. prosince 2021 11:17
Čas čtení 0:52
Tereza Šnajdrová

Žena, která způsobila hromadnou nehodu na Tour de France, musí zaplatit pokutu 1 200 eur

Žena, která způsobila hromadnou nehodu na Tour de France, musí zaplatit pokutu 1 200 eur
Zdroj: TASR/AP
NEWS TOUR DE FRANCE
Uložit Uložené

K incidentu došlo 26. června. Kromě pokuty má zaplatit také odškodné v symbolické výši jednoho eura Asociaci profesionálních cyklistů.

Jednatřicetiletá žena z Francie způsobila hned v první etapě letošního závodu Tour de France hromadnou nehodu. Do cesty cyklistů strčila kartonovou ceduli se vzkazem pro své prarodiče, čímž srazila německého cyklistu Tonyho Martina, za kterým popadalo dalších zhruba 50 závodníků. Žena za tento nepovedený kousek nyní musí zaplatit pokutu 1 200 eur (zhruba 30 500 korun), informuje BBC.

Doporučeno
Petr Fiala se v pondělí znovu sejde se Zemanem, domluví se na jmenování nové vlády Petr Fiala se v pondělí znovu sejde se Zemanem, domluví se na jmenování nové vlády 10. prosince 2021 10:04

Ženě za obecné ohrožení a neúmyslné ublížení na zdraví původně hrozila čtyřměsíční podmínka, kterou navrhovala státní zástupkyně, ale když se provinilá omluvila a uznala chybu, vedení Tour de France žalobu stáhlo. Na fanynku následně podala trestní oznámení Asociace profesionálních cyklistů, které má žena zaplatit odškodné v symbolické výši jednoho eura. Asociace také vyzývá k většímu respektu k závodníkům. 

Žena se během první etapy Tour de France chtěla dostat do televize, a to s kartonovou cedulí se vzkazem pro své prarodiče. Během závodu však tento transparent strčila přímo před německého závodníka Tonyho Martina, který upadl a s sebou stáhl dalších zhruba 50 cyklistů

Po hromadné kolizi museli dva závodníci ze závodu odstoupit a osm z nich jich musela být převezeno do nemocnice. „Udělala něco hloupého, není to ale žádný terorista. Chceme, aby si lidé dali pozor, když přijedou na Tour a pamatovali si, že jsou tam proto, aby viděli šampiony, a ne aby se dostali do televize,“ řekl ředitel Tour Christian Prudhomme.

Zpět
Sdílet
Diskuse