Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. prosince 2021 17:13
Čas čtení 0:42
Ilona Hobzová

Film Moje slunce Mad režisérky Pavlátové má nominaci na Zlaté glóby

Film Moje slunce Mad režisérky Pavlátové má nominaci na Zlaté glóby
Zdroj: ČTK/Chaloupka Miroslav
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Film byl natočen na motivy knihy Frišta od Petry Procházkové.

Film Moje slunce Mad české režisérky Michaely Pavlátové na motivy knihy Petry Procházkové získal nominaci na prestižní filmové ocenění Zlatý glóbus. Drama má šanci získat sošku v kategorii animovaných filmů. Nominace byly zveřejněny v pondělí. 

„Jsem překvapená, šťastná, zaskočená! V konkurenci filmů z velkých amerických a japonských studií jsem takový úspěch naprosto nečekala,“ uvedla pro REFRESHER dojatá režisérka snímku Michaela Pavlátová. 

Film vypráví příběh Heleny, která opouští život v Praze a provdá se do Kábulu za svého spolužáka Nazira. V Kábulu se setká s chlapcem jménem Mad, pocházejícím z dalekých hor. Vznikl na motivy knihy Frišta, kterou napsala novinářka Petra Procházková.


Snímek už získal Cenu poroty na festivalu animovaných filmů ve francouzském Annecy. Postavy namluvili například Zuzana Stivínová, Hynek Čermák, Ivan Trojan nebo Eliška Balzerová. Kromě českého dabingu také mezinárodní jazykovou verzi spojující češtinu, angličtinu a darí, jazyk, kterým se mluví v Afghánistánu

Moje slunce Mad se v kategorii animovaných filmů utká s filmy Encanto, Luca a Raya a drak, které pocházejí z dílny Walt Disney Studios. Posledním nominovaným snímkem v této kategorii je Flee, kterou produkovala společnost Neon

Domů
Sdílet
Diskuse