Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. prosince 2021 12:26
Čas čtení 1:01
Vojtěch Vanda

Zemřel Tomáš Kolomazník. Herci z chebského divadla bylo 44 let

Zemřel Tomáš Kolomazník. Herci z chebského divadla bylo 44 let
Zdroj: Západočeské divadlo v Chebu
NEWS
Uložit Uložené

Kolomazník si procházel dlouhou a těžkou nemocí.

Zemřel Tomáš Kolomazník. V pondělí zprávu o jeho smrti ohlásilo na Facebooku Západočeské divadlo v Chebu, kde divadelní herec, známý zejména svou rolí Cyrana z Bergeracu, vystupoval. Lidé jej ale mohou znát i z televize, například z filmu Pohádkář nebo seriálu Atentát. Kolomazník přišel o život kvůli dlouhé a těžké nemoci, které podlehl v mladém věku – 44 letech

Doporučeno
Zemřel Petr Uhl. Bývalému disidentovi a politickému vězni bylo 80 let Zemřel Petr Uhl. Bývalému disidentovi a politickému vězni bylo 80 let 1. prosince 2021 16:46

Na Kolomazníka zavzpomínalo v ohlášce i samo chebské divadlo, které shrnulo jeho kariérní život v příspěvku. Divadelní herec složil absolutorium na Pražské konzervatoři a následně v letech 1999 až 2005 působil ve Východočeském divadle v Pardubicích. Do Chebu nastoupil v roce 2010 a působil zde 5 let. Následně ale musel soubor kvůli zdravotním problémům opustit.

„Vzpomínat budeme na jeho Moyzese Shapiru, Pierra Garrauda, krále Derama, Uliho, Richarda Hannayho, Demetria, Veršinina, ale především na neodolatelného Cyrana z Bergeracu,“ uvedlo divadlo, přičemž jeho poslední výstup na jevišti, kde se objevoval jako host, byl v říjnu při ztvárnění role Kleanta v Tartuffovi.

Kolomazník se ale objevil i na televizních obrazovkách. Diváci si jej pamatují také z filmu Pohádkář po boku Matěje Hádka, Jiřího Macháčka, Evy Herzigové nebo Aňy Geislerové, roli dostal i ve filmu Králův šašek, a co se týče seriálů, účinkoval v sérii Atentát, Rapl nebo Mordparta, kde si dokonce zahrál v pěti epizodách. 

„Předčasným odchodem Tomáše Kolomazníka ztratil divadelní svět nesmírně talentovaného a pracovitého herce proměnlivého výrazu s neobvyklým citem pro práci s veršem. Kolegové z chebského divadla na něj budou s láskou vzpomínat jako na oblíbeného kolegu a kamaráda. Rodině a pozůstalým vyjadřujeme hlubokou soustrast,“ uvedla dramaturgyně Západočeského divadla Martina Pokorná.

Domů
Sdílet
Diskuse