Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. prosince 2021 12:08
Čas čtení 1:11
Vojtěch Vanda

50 nejlepších českých rapových tracků za rok 2021 podle Spotify

50 nejlepších českých rapových tracků za rok 2021 podle Spotify
Zdroj: Mike Roft/propagační materiál/volně k užití
HUDBA SPOTIFY
Uložit Uložené

Spotify přináší každý rok playlist RapPrezent, v němž sdílí nejlepší české hiphopové tracky roku. Letošek není výjimkou.

Možná si dokážeš udělat vlastní žebříček českých rapových tracků, které byly v roce 2021 prostě top. Každý ale máme jiný vkus, proto je zajímavé sledovat, co si myslí jiní. Společnost Spotify již tradičně vydala svůj playlist RapPrezent, do nějž zařadila to nejlepší z letoška. A kromě zaběhlých stálic zde nalezneme i poměrně nová jména.

Doporučeno
Proč je Viktor Sheen momentálně nejlepším českým rapovým interpretem? Poslechni si Příběhy a sny (Recenze) Proč je Viktor Sheen momentálně nejlepším českým rapovým interpretem? Poslechni si Příběhy a sny (Recenze) 29. listopadu 2021 11:30

Prvním dvěma místům padesátimístného playlistu vévodí fenomény poslední doby. Když si jej pustíš, nejprve narazíš na písičku BodyBag od Yzomandiase z alba Prozyum (Director's cut) vydaného na začátku roku. Hned po něm se ti ve sluchátkách objeví hit Rozdělený světy od Viktora Sheena, který nasbíral neuvěřitelných 7,2 milionu poslechů na platformě Spotify.

V první desítce se oba interpreti objeví dvakrát; Yzomandias se zde objevuje ještě na sloce v tracku Bounce od Calina na albu Svědomí, Sheen bodoval i s písní z nového alba Příběhy a sny s názvem Lavazza. Každopádně třetí song je poměrně zajímavý, jelikož se zde nachází píseň Nolimit od dvojice Albi John Brix a Earth.

Zatímco youtuber Earth je pro domácího rapového fanouška známá firma (důkazem je trojité zastoupení v playlistu), Brix je zase známý spíš na YouTube. Jedná se totiž o Alberta Batelyho, polovinu kolektivu Pimps, jenž se také rozhodl udělat díru do světa v hudebním průmyslu.

A to se jim nejspíš daří. Byli totiž zařazeni po boku Ektora, Bulhara, Robina Zoota, Central Gangu a Nik Tenda, kteří mají také stopy seřazené v první desítce. Najdeš zde ale i kolaboraci slovenských interpretů Kaliho, Separa a Petra Panna.

Ve zbytku stop si poslechneš hity od Smacka, brněnské trojice KOJO, Indigo a Stein27, PTK, Bena Cristovaa, 58G, White Russiana, Renneho Danga, Maniaka a DJ Wiche, Refewa či Koukra s Ricem nebo Ariana730. Ze slovenských interpretů zde narazíš na Sameye, Gleba, Moma, Majka Spirita, Rytmuse, Fobiu Kida, Nerieš nebo rapera, jenž si říká Loko Loko.

Domů
Sdílet
Diskuse