Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. prosince 2021 16:28
Čas čtení 1:16
Vojtěch Vanda

„Hřešíte a odsuzujete se do pekla“. Senátorce Adéle Šípové vyhrožují kvůli podpoře adopcí dětí stejnopohlavními páry

„Hřešíte a odsuzujete se do pekla“. Senátorce Adéle Šípové vyhrožují kvůli podpoře adopcí dětí stejnopohlavními páry
Zdroj: Česká pirátská strana/volně k užití
NEWS LGBTQ+ LIDÉ
Uložit Uložené

Senátorka Adéla Šípová zveřejnila na Instagramu příspěvek, ve které jí katolíci spříznění s Aliancí pro rodinu posílají e-maily o tom, jak podporou adopce stejnopohlavních párů půjde do pekla.

Senátorka Adéla Šípová (Piráti) se na Instagramu svěřila se svou korespondencí. „Jsem katolička mimo Boží vůli a půjdu asi do pekla,“ uvedla, když sdílela dopis jednoho z odpůrců záměru, který propaguje.

Otevřeně se postavila za návrh na změnu zákona o mezinárodním právu soukromém, který by umožnil, aby bylo na adoptované děti, které byly některými (stejnopohlavními nebo nesezdanými) páry adoptovány v zahraničí, nahlíženo z právního hlediska v Česku stejně jako na ostatní děti. Proto se stala trnem v oku jistým lidem.

Doporučeno
Zaměstnankyně žalují Teslu kvůli sexuálnímu obtěžování. Elon Musk údajně sexismus na pracovišti nepřímo podporoval Zaměstnankyně žalují Teslu kvůli sexuálnímu obtěžování. Elon Musk údajně sexismus na pracovišti nepřímo podporoval 15. prosince 2021 10:56

Podle Šípové se její iniciativa nelíbí Alianci pro rodinu, která na ni „posílá své lidi, kteří to s námi všemi myslí dobře, a ti jí hrozí peklem“ „Vaši iniciativu pro podporu adopcí dětí stejnopohlavním párům, byť ze zahraničí, opravdu nechápu,“ uvádí člověk, jehož jméno zveřejněno nebylo. „Vy jste (...) katolička. O to víc je pro mně vaše jednání nesrozumitelné. Tím, že podporujete tuto agendu s dětmi, jste jaksi mimo vůli Boží,“ tvrdí dotyčný.

„Svým jednáním hřešíte proti Bohu a svou iniciativou podporujete, aby všichni, v oblasti adopcí dětí homosexuálním párům, setrvávali ve smrtelném hříchu, čímž sama sebe i je odsuzujete do pekla,“ dodává. 

Šípová se však svého „hřešení“ nevzdá. „Děti, které nesezdané, klidně i heterosexuální páry adoptovaly v zahraničí, už v rodinném prostředí žijí. Když ale překročí hranice Česka, nemohou je jejich rodiče ani doprovodit do nemocnice. A v tom vidím velkou nespravedlnost,“ uvedla na Instagramu s tím, že podpoří návrh na změnu zákona o mezinárodním právu soukromém.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Adéla Šípová - senátorka (@adela_sipka)

Návrh dnes prošel výborem pro sociální politiku, plénum Senátu o něm bude teprve jednat. „V praxi to bude znamenat, že jejich adoptivní rodiče je například budou moci doprovázet do nemocnice nebo že budou moci dědit,“ uvedla pro REFRESHER Šípová.

Doporučeno
Intersex lidé nespadají do kategorií muž/žena. Pro společnost jsou neviditelní, přestože se jich rodí podobně jako zrzavých lidí Intersex lidé nespadají do kategorií muž/žena. Pro společnost jsou neviditelní, přestože se jich rodí podobně jako zrzavých lidí 17. dubna 2024 14:00

„Nyní náš stát takové zahraniční adopce neuznává, pokud rodiče nejdou heterosexuálové nebo nejsou manželé. Tím pádem dochází k jejich znevýhodnění. Z právního hlediska jde o problematickou výjimku, která dle mého názoru nemá opodstatnění,“ dodala.

Domů
Sdílet
Diskuse