Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. prosince 2021 19:46
Čas čtení 1:28
Tereza Šnajdrová

Elon Musk se stal osobností roku, Adam Sandler módní ikonou a každý šestý Američan z generace Z je queer (Freshnews)

Elon Musk se stal osobností roku, Adam Sandler módní ikonou a každý šestý Američan z generace Z je queer (Freshnews)
Zdroj: TASR/AP/Ringo H. W.
NEWS
Uložit Uložené

Nové Freshnews jsou tady.

Středa je tu a s ní i nový díl našich pravidelných Freshnews, ve kterých ti shrneme ty nejzajímavější zprávy, které se v posledních dnech udály. Moderování dnešního souhrnu se ujal Martin, který tě seznámí s novým průzkumem, ze kterého vyplývá, že každý šestý Američan z generace Z je queer. Dozvíš se také to, že se Elon Musk stal osobností roku, Adam Sandler módní ikonou a ukážeme ti náš trip do Dubaje

Doporučeno
Zemřel Tomáš Kolomazník. Herci z chebského divadla bylo 44 let Zemřel Tomáš Kolomazník. Herci z chebského divadla bylo 44 let 14. prosince 2021 12:26

Celou republiku v pondělí obletěla smutná zpráva, že ve věku 44 let zemřel oblíbený herec z chebského divadla Tomáš Kolomazník. Ten již několik let bojoval s dlouhou a těžkou nemocí, které také nakonec podlehl. „Vzpomínat budeme na jeho Moyzese Shapiru, Pierra Garrauda, krále Derama, Uliho, Richarda Hannayho, Demetria, Veršinina, ale především na neodolatelného Cyrana z Bergeracu,vyjádřilo se město Cheb.

U špatných zpráv ještě zůstaneme. Guvernér České národní banky Jiří Rusnok totiž oznámil, že jedním ze způsobů, jak pomoci českému průmyslu, je zavedení školného na vysokých školách. Vysokoškoláci by prý za semestr mohli zaplatit až 15 tisíc korun, což je podle Rusnoka částka, kterou mnozí během dvou měsíců propijí v hospodách. To však není úplně pravda, ale zapni video a dozvíš se víc.

No a teď už se přesuneme k těm dobrým zprávám, které ti třeba i vykouzlí úsměv na tváři. Film Moje slunce Mad české režisérky Michaely Pavlátové byl nominován na Zlaté glóby a má šanci získat sošku v kategorii animovaných filmů. „Jsem překvapená, šťastná, zaskočená! V konkurenci filmů z velkých amerických a japonských studií jsem takový úspěch naprosto nečekala,“ řekla pro REFRESHER režisérka snímku.

Ocenění tento týden získal i Elon Musk, kterého magazín Time označil za osobnost roku. Nejbohatší muž světa je údajně tak vlivná a neobvyklá osobnost, že by šlo jen těžko pohledat někoho, kdo by si toto ocenění zasloužil víc. Zajímavého prvenství se dočkal i komik a herec Adam Sandler, který se podle roční zprávy Google Year in Search stal nejvyhledávanější módní ikonou. Mrkni na naše Freshnews a zhodnoť, zda je toto ocenění oprávněné.

Mnoho čtenářů pak zaujal i nový průzkum, který ukazuje, že každý šestý Američan z generace Z je queer, náš kvíz, jenž ti prozradí, zda je tvoje strava vyvážená nebo video z našeho výletu do Dubaje, kam jsme odletěli s Pelikánem.

Domů
Sdílet
Diskuse