Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. prosince 2021 9:32
Čas čtení 1:26
Ilona Hobzová

Kvůli covidu přišli o práci, teď ručně vyrábí bytové dekorace. Příběh dvojice z Prahy dojal tisíce lidí

Kvůli covidu přišli o práci, teď ručně vyrábí bytové dekorace. Příběh dvojice z Prahy dojal tisíce lidí
Zdroj: Instagram/NOMO/se souhlasem Niny Miličić
NEWS VÁNOCE
Uložit Uložené

Rodičům pomáhá s propagací výrobků na sociálních sítích jejich dcera.

Přišli kvůli koronaviru o práci. Východiskem se pro ně stalo ruční vyrábění dekorací do bytu, které se rozhodli prodávat. Na sociálních sítích o tom informovala jejich dcera. Výrobky se staly hitem.

Ukázky výrobků svých rodičů sdílela Nina Miličić nejprve na Twitteru: „Není to moc, ale i prodej jedné z dekorací jim pomůže, aby měli střechu nad hlavou a nemuseli se odstěhovat zpátky do Srbska, po tom co tu žili 27 let.“ 

Hlubší vhled do osudu rodičů poskytla Nina na Facebooku. „V roce 1994 se rodiče ze Srbska přestěhovali do Prahy, kterou si naprosto zamilovali a chtěli si tu vybudovat krásný a poklidný život. Po letech, co se učili jazyk a pracovali jak jen mohli, se jim to nakonec podařilo. To jsme ale nikdo nevěděli, co s sebou přinese covid. Během pár měsíců se vše, na čem celou dobu pracovali, rozpadlo,“ píše o svých rodičích. Podle jejích slov přišli o práci, maminku navíc trápilo zdraví, museli také rozprodat hodně svého majetku.

„Co jim ale zůstalo, je naděje a láska k drobnostem, jako jsou interiérové dekorace, pěstování sukulent,“ píše Nina s tím, že se rodiče rozhodli začít vyrábět své vlastní dekorace a pokusit se alespoň nějakým způsobem si zachránit střechu nad hlavou, aby mohli dále žít v Praze a nemuseli se po tolika letech stěhovat na místo, ze kterého tehdy utekli.

Nina sdílela také instagramový profil NOMO_Deco, na kterém lze výrobky objednat. Zatímco na eshopu se teprve pracuje, prodaly se zatím všechny výrobky, které Niny rodiče vyrobili. „Celý den jsme se nezastavili. Rodiče prodali vše, co měli předem vyrobené, jdou vyrábět další. Každou půlhodinu mi volali, že tomu nemůžou uvěřit,“ informovala Nina. Objednávek je prý 150 až 200 za den

Podívej se na ukázky výrobků, které se můžeš objednat i ty. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený NOMO (@nomo_deco)

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený NOMO (@nomo_deco)

Domů
Sdílet
Diskuse