Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. prosince 2021 14:56
Čas čtení 3:48
Tereza Šnajdrová

Chris Noth, známý jako pan Božský ze Sexu ve městě, čelí obvinění ze znásilnění

Chris Noth, známý jako pan Božský ze Sexu ve městě, čelí obvinění ze znásilnění
Zdroj: Getty Images/Dimitrios Kambouris
NEWS
Uložit Uložené

Herec Chris Noth čelí obvinění, že v letech 2004 a 2015 znásilnil dvě ženy.

Amerického herce Chrise Notha můžeš znát především díky roli „pana Božského“ ze seriálu Sex ve městě, kde si zahrál životní lásku Carrie Bradshaw. Oblíbený herec čelí obvinění ze sexuálního napadení, kterého se měl dopustit v letech 2004 a 2015. Tehdy měl v Los Angeles a v New Yorku znásilnit dvě ženy, které se nyní rozhodly promluvit, informuje The Hollywood Reporter.

Doporučeno
Kondom v análním otvoru a tělo bez krve. Záhadná vražda Lilly Lindeström stále vzbuzuje hrůzu a čeká na své vyřešení Kondom v análním otvoru a tělo bez krve. Záhadná vražda Lilly Lindeström stále vzbuzuje hrůzu a čeká na své vyřešení 17. prosince 2021 7:00

První přeživší, novinářka Lily, oslovila deník The Hollywood Reporter již v srpnu, když se dozvěděla, že se Sex ve městě vrací na obrazovky, což v ní vyvolalo nepříjemné pocity. „Nejsem si jistá, jak se k tomuto oznámení postavíte a zda najdete další oběti. Tolik let jsem se snažila na to nemyslet, ale je čas promluvit na veřejnosti,“ stálo v úvodu e-mailu, který Lily zaslala do redakce. 

Stáhl si kalhoty a vrazil mi svůj penis do úst,“ vypověděla Lily

Lily se s Chrisem Nothem setkala v roce 2015 v jednom z newyorských nočních klubů. „Byla jsem ohromena a jeho zájem o mně mi lichotil. Věděla jsem, že je ženatý, ale stejně jsem se od něj nechala pozvat na večeři,“ vzpomíná Lily, které tehdy bylo 25 let a oblíbenému herci 60. Noth získal její číslo a sešli se v restauraci Il Cantinori, v níž seriálová Carrie Bradshaw slavila své 35. narozeniny. 

Lily za pozvánkou na večeři neviděla nic neslušného a myslela si, že si s hercem pouze popovídá o jeho kariéře. Když však dvojice k podniku dorazila, kuchyně byla zavřená, takže si dala pouze víno na baru a Noth dívku následně pozval do jeho bytu za rohem. „Nebyla jsem nijak sexuálně aktivní, nebyla jsem divoká, bláznivá. Myslela jsem si, že se pouze napijeme whiskey a půjdu domů,“ pokračuje Lily.

Jeho byt byl úžasný. Poslouchali jsme hudbu, probírali se jeho knihami o umění a módě. Později to na mě ale začal zkoušet a ano, měla jsem říct ne a odejít, ale nedokázala jsem to. Najednou si stáhl kalhoty a vrazil mi penis do úst,“ říká první oběť.

Říkal, že manželství je podvod a monogamie není skutečná. Pak se mnou měl sex zezadu na židli, a to i přes to, že jsem plakala. Poté jsem šla do koupelny, oblékla se, zavolala si Uber a odjela,“ dodává. Z auta pak Lily volala své kamarádce, které se svěřila s tím, že ji hollywoodský herec znásilnil. Hned o den později se však dívka snažila na incident zapomenout a na policii se nikdy neobrátila

The Hollywood Reporter dostal přístup ke zprávám, které si v osudném období dívka s Chrisem Nothem vyměnila. „Užila sis naši minulou noc? Byla to legrace, ale nebyl jsem si jistý, jak se cítíš,“ psal Lily Noth. „Líbila se mi tvoje společnost, ale cítím se trochu zneužitá,“ odpověděla mu Lily.

Zoe měl herec znásilnit ve svém bytě. „Křičela jsem stop, ale nepřestával,“ svěřuje se druhá oběť

Zoe bylo 22 let, právě se přestěhovala do Los Angeles, kde začala pracovat pro jednu firmu, s níž Noth a další celebrity pravidelně spolupracovali. „Chodil kolem mého stolu, flirtoval se mnou. Pak získal moje telefonní číslo a začal mi v hlasové schránce nechávat různé vzkazy,“ vzpomíná Zoe. „Byl to vrchol Sexu ve městě, Chris Noth byl pro nás jako bůh,“ přidává se k ní její tehdejší šéfka, které na hercově chování nepřišlo nic alarmujícího.

Noth následně Zoe pozval, aby přišla do bazénu v objektu ve West Hollywoodu, kde měl také byt, ale dívka mu opáčila, že v budově bydlí i její kamarádka a do tamního bazénu chodí až příliš často. V srpnu 2004 pak spolu se svojí kamarádkou vyrazila k onomu bazénu, kde se s Nothem setkala. Společně pak posedávali ve vířivce, povídali si o studiu a herec Zoe vypůjčil knihu, kterou si měla přečíst a pak mu ji vrátit. Následně odešel zpět do svého bytu. 

Byla jsem polichocena, že se ptá na můj názor. Když jsem mu šla knihu vrátit, hned ve dveřích mě políbil, ale nevyděsilo mě to. Říkala jsem si, že je to dobrý příběh pro mé kamarádky a nazvala jsem ho kamarádem. Pak mě ale přitáhl k sobě, přesunul k posteli, stáhl mi šortky, plavky a začal mě zezadu znásilňovat,“ pokračuje Zoe.

Křičela jsem stop, ale neudělal to. Prosila jsem, ať si alespoň vezme kondom, ale vysmál se mi. Když to skončilo, tak jsem si všimla, že mám košili od krve a utekla jsem ke své kamarádce. Tam jsem se v koupelně snažila smýt krev, ale nešlo to. Řekla jsem, že chci domů,“ dodává Zoe.

Kamarádka se prý Zoe zeptal, co se jí přihodilo, ale dívka o tom odmítala mluvit. „Odešli jsme z bytu, nemluvila, nenavázala oční kontakt. Když jsme nastoupily do auta, zatlačila jsem na ní, ať mi řekne, co se stalo. Pak jsem jí vzala do nemocnice,“ vzpomíná Zoenina kamarádka.

V nemocnici pak Zoe řekla, že byla napadena. „Měla jsem stehy a napadením se začala zabývat i policie. Neřekla jsem, kdo to byl, protože jsem se bála, že mi nikdo neuvěří a že bych mohla být vyhozena z práce. V nemocnici mi pak dali brožuru s krizovým poradenstvím, nějaké léky a já šla domů,“ popisuje Zoe chvíle po znásilnění

Později toho dne napadená zvolala do práce a svojí šéfce sdělila, že ji Noth znásilnil. Poprosila ji ale, aby si tuto informaci nechala sama pro sebe. Zoe se pak na zkušenost s Chrisem Nothem snažila zapomenout, což se jí nedařilo, a nakonec musela vyhledat odbornou pomoc. Nyní se po letech rozhodla promluvit. 

Chris Noth obvinění popírá

Noth THR zaslal prohlášení, v němž veškerá obvinění popírá. „Obvinění vznesená lidmi, s nimiž jsem se setkal před lety, dokonce desetiletími, jsou kategoricky nepravdivá. Ne vždy znamená ne, a to je hranice, kterou jsem nepřekročil. Setkání byla konsensuální. Je těžké nezpochybňovat načasování těchto příběhů, které vycházejí. Nevím jistě, proč se teď vynořují, ale vím jedno: tyto ženy jsem nenapadl,“ píše herec.

Domů
Sdílet
Diskuse