Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. prosince 2021 14:28
Čas čtení 1:00
Adam Novosad

Adidas na první NFT kolekci vydělal více než 22 milionů dolarů

Adidas na první NFT kolekci vydělal více než 22 milionů dolarů
Zdroj: Adidas
NEWS NFT
Uložit Uložené

První NFT kolekce společnosti Adidas uspěla nad očekávání.

Adidas si vyzkoušel svůj první NFT projekt, který se na internetu setkal s obrovským úspěchem. Projekt s názvem Into the Metaverse se vyprodal pár hodin poté, co veřejnost dostala příležitost vlastnit jeden ze sběratelských kousků a společnost na prodeji vydělala více než 22 milionů dolarů, informuje The Verge.

Doporučeno
Slovem roku 2021 se stalo NFT Slovem roku 2021 se stalo NFT 24. listopadu 2021 18:27

Do prodeje se dostalo celkem 30 tisíc kousků NFT, z nichž každé stálo 0,2 ETH, což je v přepočtu více než 750 dolarů. Kolekce Into the Metaverse však byla o to lákavější, že její noví majitelé za pár měsíců k NFT dostanou také mikinu a teplákovou soupravu Bored Ape, kterou má Adidas ve svém vlastnictví.

Adidas přitom svoji kolekci vytvořil právě ve spolupráci s několika známými jmény ze světa NFT – Bored Ape Yacht Club, Punks Comics a GMoney. Podle oficiálního webu se všech 30 tisíc sběratelských kousků kromě pár stovek určených pro partnery vyprodalo už pár minut po spuštění. Majitelé NFT od zmíněných projektů přitom měli přednost před širokou veřejností.

Na sociálních sítích se objevily i vtipné momenty, kdy někdo potřeboval od Adidasu pomoc se svým NFT, jenže na oficiální stránce společnosti, kde se lidé nejčastěji zákaznické podpory vyptají na oblečení či tenisky, moc nepochodil.

Pracovnice zákaznické podpory mu doporučila, aby zavolal přímo na ethereum, avšak ethereum je kryptoměna, která nemá žádnou centralizovanou strukturu, kde by ti kdokoli mohl zareagovat na tvůj telefonát a pomoct ti.

Domů
Sdílet
Diskuse