Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
20. prosince 2021 18:54
Čas čtení 1:21
Dominik Vetrák

Spider-Man: No Way Home má za sebou druhý nejlepší otevírací víkend v historii. Více vydělalo jen epické Avengers: Endgame

Spider-Man: No Way Home má za sebou druhý nejlepší otevírací víkend v historii. Více vydělalo jen epické Avengers: Endgame
Zdroj: Marvel Studios
FILMY A SERIÁLY SPIDER-MAN: NO WAY HOME
Uložit Uložené

Spider-Man 3 se stane jedním z nejvýdělečnějších filmů v historii kinematografie.

Snímek Spider-Man: No Way Home překonal všechna očekávání a zaznamenal 2. nejlepší otevírací víkend v historii USA. S 260 miliony dolarů vydělanými v kinech v USA a Kanadě během prvního víkendu tak jde o 2. nejlepší otevírací víkend kinofilmu, přičemž těsně překonal Avengers: Infinity War (257,6 milionu dolarů) a zaostal jen za Avengers: Endgame (357,1 milionu dolarů). 

Jedná se o obrovský úspěch, který je umocněn faktem, že poslední měsíce v kinech kasovně propadává jeden film za druhým. Pandemie zničila návštěvnost kin a lidé si od kina odvykají stále více. Vystihl to režisér P. T. Anderson (příští rok přinese do kin chválené drama Licorice Pizza).

Když se ho zeptali na názor na marvelovky, odpověděl, že zčásti jim Hollywood a tvůrci seriózních filmů a dramat mohou být vděční. Podle něj to je právě Spider-Man, který zase dostane lidi do kina a bude mít pozitivní vliv na celý kinoprůmysl. 

Anderson měl pravdu, nový Spider-Man je velký hit a během pandemie, kdy je chození do kina omezeno, dokázal vydělat za první víkend čtvrt miliardy dolarů.

Spider-Man: No Way Home
Zdroj: Marvel Studios

Vzhledem k povaze snímku a jeho obsahu můžeme předpokládat, že na film se lidé nahrnou ještě několikrát. V USA jde o nejvýdělečnější film roku, a to již po 4 dnech promítání. Zároveň jde o nejúspěšnější hollywoodský film od začátku pandemie. 

Doporučeno
Nový Spider-Man byl vlastně jeden velký počítačový trik. V celém filmu bylo jen 80 záběrů bez triků a i masky byly digitální Nový Spider-Man byl vlastně jeden velký počítačový trik. V celém filmu bylo jen 80 záběrů bez triků a i masky byly digitální 31. března 2022 12:30

Celosvětově film vydělal šílených 587 milionů dolarů. Půjde o první film, kterému se od začátku pandemie zřejmě podaří vydělat v kinech víc než miliardu dolarů. A možná se mu to povede během prvních 11 dnů. Snímek si užívají diváci všude po světě.

Tak se alespoň připrav na to, že když do kina zajdeš, budeš tam dělat podobná zvěrstva jako tito diváci. Neboj, nejsou tam žádné spoilery, jen video zachycující reakci diváků na nového Spideyho.

Na druhé straně vyjádříme alespoň na dálku podporu pro Guillerma del Tora. Jeho první film od dob oscarového The Shape of Water vydělal za otevírací víkend v USA chabé 3 miliony dolarů. Jmenuje se Nightmare Alley a má skvělé hodnocení v recenzích. 

Domů
Sdílet
Diskuse