Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. prosince 2021 16:16
Čas čtení 0:55
Tereza Šnajdrová

Dubajský vládce se rozvedl. Své bývalé ženě musí zaplatit v přepočtu přes 16 miliard korun

Dubajský vládce se rozvedl. Své bývalé ženě musí zaplatit v přepočtu přes 16 miliard korun
Zdroj: Wikimedia Commons/World Economic Forum/volně k užití
NEWS
Uložit Uložené

Princezna Hája má podle vrchního soudu v Londýně nabýt dostatek financí, aby se už nikdy nemusela strachovat o svoji budoucnost.

Dubajský vládce šajch Muhammad bin Rášid Ál Maktúm se rozvedl. Své bývalé ženě princezně Háje a jejich dětem musí podle vrchního soudu v Londýně vyplatit 554 milionů liber, tedy zhruba 16,4 miliard korun. Jedná se tak o možná nejvyšší rozvodové vyrovnání, jaké kdy britské soudy určily a princezně Háje by mělo zajistit, aby se již nikdy nemusela strachovat o budoucnost, informuje The Guardian.

Doporučeno
Žáci prvního stupně na škole v USA si museli „hrát“ na holokaust. Dítě s židovskými kořeny hrálo Adolfa Hitlera Žáci prvního stupně na škole v USA si museli „hrát“ na holokaust. Dítě s židovskými kořeny hrálo Adolfa Hitlera 21. prosince 2021 15:18

Ačkoliv se jedná o pravděpodobně nejvyšší rozvodové vyrovnání, které kdy britské soudy nařídily, původně princezna Hája usilovala o více než dvakrát vyšší sumu, tedy o 1,4 miliardy liber (zhruba 41,5 miliardy korun). Jejímu přání však soudce Philip Moore nevyhověl a uvedl, že částka 16,4 miliardy by měla stačit k tomu, aby si Hája spolu s dětmi mohla zajistit bezpečí po celý život.

Muhammad bin Rášid Ál Maktúm musí své bývalé ženě do tří měsíců vyplatit 251,5 milionu liber, a to na údržbu jejich britských sídel, za šperky, dostihové koně a na zajištění bezpečnosti. Tři miliardy liber pak poputují na vzdělání dětí a 9,6 milionu liber na nedoplatky. Dětem pak dubajský emír musí ročně platit výživné 11,2 milionu liber, a to až do doby, než budou plnoleté. 

Opravdu chci být svobodná a chci, aby byly svobodné i děti,“ uvedla u soudu princezna Hája, která se stala šestou manželkou Muhammada bin Rášida Ál Maktúma. Dubajský vládce ji měl během manželství sledovat a odposlouchávat, což vyústilo až v manželčin útěk do Londýna.

Domů
Sdílet
Diskuse