Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. prosince 2021 16:58
Čas čtení 1:05
Radim Šlechta

12 nejoblíbenějších filmů Petera Jacksona

12 nejoblíbenějších filmů Petera Jacksona
Zdroj: Flickr/Gage Skidmore/volně k užití
NEWS
Uložit Uložené

Seznam filmů, které režisér slavné trilogie Pán prstenů miluje.

Petera Jacksona asi není potřeba dlouho představovat. Bez pochyby tě v dětství nebo i v dospělosti uhranul jeho úžasný svět ve filmové adaptaci Pána prstenů. O Tolkienově díle se říkalo, že zfilmovat ji představuje nadlidský úkol. Přesto se této těžké práce chopil novozélandský režisér, scenárista a fantasy nadšenec a zbytek, jak se říká, už je historie.

O tom, jaké filmy inspirovaly dnes již legendárního režiséra, promluvil sám Peter pro online magazín Film Doctor. Stejně jako velká část ostatních filmařů, je převážně klasik, který miluje díla svých stejně věhlasných předchůdců. Do seznamu ale zařadil i pár klasických bondovek. Film, který žebříčku kraluje, je ale opravdu kultovní záležitost.

V minulosti jsme tě informovali o oblíbených filmech Quentina Tarantina, Martina Scorseseho, Stevena Spielberga nebo Christophera Nolana. Pokud tedy v Jacksonově seznamu nenajdeš nic, co by tě zaujalo, můžeš si projít oblíbené snímky jiných filmových velikánů a inspirovat se třeba zrovna u nich.

Nezapomeň nám dát vědět do komentářů, který snímek ze seznamu tě nejvíc zaujal a který si pustíš jako první. Napiš také, jak se ti líbily filmy z výběru, které se ti již podařilo zhlédnout. A teď už samotný seznam oblíbených filmů Petera Jacksona.

Název filmu Český název Rok vydání
King Kong King Kong 1933
The General Frigo na mašině 1926
Dawn of the Dead Úsvit mrtvých 1978
The 7th Voyage of Sinbad Sedmá Sindibádova cesta 1958
Dr. No Dr. No 1962
From Russia with Love Srdečné pozdravy z Ruska 1963
Goldfinger Goldfinger 1964
Captain Kronos – Vampire Hunter Captain Kronos - Vampire Hunter 1974
Thunderbirds Are GO Thunderbirds zasahují 1966
Jurassic Park Jurský park 1993
The Abyss Propast 1989
Saving Private Ryan Zachraňte vojína Ryana 1998
Domů
Sdílet
Diskuse