Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. prosince 2021 14:00
Čas čtení 0:48
Radim Šlechta

Arnold Schwarzenegger jako vánoční dárek nakoupil 25 domků válečným veteránům

Arnold Schwarzenegger jako vánoční dárek nakoupil 25 domků válečným veteránům
Zdroj: Wikimedia/Governo do Estado de São Paulo/volně k užití
NEWS ARNOLD SCHWARZENEGGER
Uložit Uložené

Američtí veteráni se dostali z ulic Kalifornie do vlastních malých domků. Arnold Schwarzenegger nakoupil příbytky za čtvrt milionu dolarů.

Arnold Schwarzenegger daroval pětadvacet minidomků americkým veteránům, kteří do této chvíle žili na ulici. Do příbytků vložil ze svého přibližně čtvrt milionu dolarů. Bývalým vojákům někdejší guvernér Kalifornie poskytl domov s koupelnou, postelí, ale také klimatizací a elektřinou. Reportáž na Twitteru zveřejnil novinář z Fox Los Angeles Elex Michaelson.

Republikán Schwarzenegger tímto činem podpořil projekt soudobého guvernéra, demokrata Gavina Newsoma. Ten projekt minidomků pro veterány financuje z veřejného rozpočtu. Spolupráci si slavný představitel Terminátora chválil. „Je to ten nejlepší vánoční dárek. Pro mě,“ okomentoval svůj skutek.

„Zachránilo mi to život,“ popisuje jeden z veteránů. Část vojáků dřív žila ve stanech v táborech na ulicích Kalifornie. Možnost přestěhovat se do domků pro ně tedy představuje zásadní zlepšení životní úrovně. „Už se nemusím bát krys. Jsem vděčný,“ vzpomíná další z veteránů.

Sám Schwarzenegger vnímá tento krok jako možnost vrátit něco zemi, která mu mnoho dala. Do Spojených států amerických se přestěhoval z Rakouska.

Domů
Sdílet
Diskuse