Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. prosince 2021 17:00
Čas čtení 6:08
Ondřej Jarůšek Martin Adam Pavlík

OKTAGON 30: Predikce zápasů

OKTAGON 30: Predikce zápasů
Zdroj: OKTAGON MMA
SPORT OKTAGON MMA
Uložit Uložené

Ve čtvrtek 30. prosince se uskuteční turnaj OKTAGON 30. Jaké zápasy uvidíme a jaké výsledky tipujeme?

Závěr roku se ponese ve znamení bojových sportů. Už ve čtvrtek 30. prosince chystá domácí organizace OKTAGON MMA očekávaný turnaj, na kterém bude korunována nová šampionka muší váhy a v akci uvidíme celou řadu zajímavých bitev.

Těšit se můžeme například na mistra knockoutů Matěje Peňáze, rostoucí hvězdu Matúše Juráčka nebo Terezu Bledou, která stojí před vysněnou titulovou šancí.

Celkově nás čeká devět zápasů (duel Kimball vs. Toledo byl zrušen kvůli zranění druhého z jmenovaných) a v redakci jsme se podívali na to, jak by souboje mohly probíhat a kdo bude mít v našich očích v jednotlivých bitvách větší šanci na výhru. Podívej se na naše tipy a do komentářů nám napiš, jaké výsledky očekáváš ty!

Doporučeno
Drastické hubnutí v MMA: Někteří bojovníci už zemřeli, řešení ale není jednoduché Drastické hubnutí v MMA: Někteří bojovníci už zemřeli, řešení ale není jednoduché 3. dubna 2021 18:30
Informace o turnaji OKTAGON 30
Kdy: 30. prosince 2021
Kde: Brněnská Zoner Bobyhall, živě na Oktagon.tv
Hlavní hvězdy turnaje: Tereza Bledá, Matěj Peňáz, Matúš Jurášek,
Robo Pukač a další
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Aleksandr Kolontay vs. Mate Sanikidze

Galavečer otevře zápas dvou zahraničních bojovníků, pro které se bude jednat o debut v organizaci OKTAGON MMA. Ukrajinská desítka v pérové váze Aleksandr Kolontay změří síly s kavkazským bojovníkem Matem Sanikidzem, který má zkušenosti z organizací jako ACB či M-1.

Oba za sebou mají sérii výher, na kterou se pokusí na navázat dalším skalpem, z pohledu sázkových kanceláří však do boje v pozici favorita nastupuje 23letý Mate Sanikidze. Ten si většinu svých výher přispal už před limitem, podobně na tom je však i jeho soupeř Aleksandr Kolontay, který navíc ve své kariéře našel přemožitele jen jednou.

Papírově nás čeká zřejmě docela vyrovnaný duel, který může dopadnout jakkoliv. Aleksandr Kolontay bude mít na své straně výškovou převahu, která by mohla při správné taktice rozhodnout, Sanikidze už však stál i proti minimálně stejně nebezpečným borcům, takže by měl pozici favorita potvrdit.

První zápas budou moci fanoušci sledovat zdarma v rámci Free Prelims na YouTube.

Tip na vítěze: Sanikidze

Doporučeno
Legendární MMA bojovník Cro Cop ničil soupeře brutálními kopy do hlavy. „Lámal jsem kosti a trhal svaly,“ prohlásil Legendární MMA bojovník Cro Cop ničil soupeře brutálními kopy do hlavy. „Lámal jsem kosti a trhal svaly,“ prohlásil 12. prosince 2021 7:00

Tato Primera vs. Emmanuel Dawa

Španělsko-francouzský duel ve velterové váze. Zatímco sedmadvacetiletý Tato Primera, přezdívaný El Spectaculo, už dokázal porazit velká jména domácí organizace (Gábor Boráros, Andrej Kalašnik) a potěšit fanoušky skvělými zápasy s Alexem Lohorém či Matúšem Juráčkem (s oběma zápasníky prohrál až na body), Francouz Emmanuel Dawa toho zatím v OKTAGONu moc nepředvedl.

Jako vlak ho přejel letos v červnu Srb Bojan Veličković a v září prohrál, opět v prvním kole, s Miroslavem Brožem na submisi. Sice nad Primerem bude mít mírnou výškovou převahu, ale co se týká zkušeností, více času v kleci strávil paradoxně téměř o dekádu mladší Primera.

Je více než pravděpodobné, že Primera ukáže opět svou dravost a také tvrdost (hodně snese a je mimořádně obtížné ho ukončit) hned od prvních sekund a vrátí se po dvou porážkách v řadě opět na vítěznou vlnu.


Tip na vítěze: Primera

Tato Primera.
Tato Primera. Zdroj: OKTAGON MMA

Daniel Škvor vs. Jhonathan Azevedo

Jedním z největších favoritů celého turnaje, alespoň z pohledu sázejících, je elitní postojář Daniel Škvor, vítěz pyramidy OKTAGON Underground a mistr České republiky a světa v kickboxu. V MMA si zatím pod OKTAGONem přispal jednu výhru a jednu porážku a nyní bude čelit dosud neporaženému Brazilci Jhonathanu Azevedovi.

Doporučeno
Nová hvězda Oktagonu Patrik Kincl: Karlos Vémola vždy dokáže klesnout ještě níž, Piráta v boji o titul nesmím podcenit (Rozhovor) Nová hvězda Oktagonu Patrik Kincl: Karlos Vémola vždy dokáže klesnout ještě níž, Piráta v boji o titul nesmím podcenit (Rozhovor) 12. listopadu 2021 14:45

Brazilec ve svých čtyřech zápasech nenašel přemožitele a hned třikrát odcházel jako vítěz už před časovým limitem. Tento dvoumetrový obr však naposledy zápasil před více než dvěma lety, mnozí tedy jistě budou zvědaví, v jaké formě dorazí. Škvor je navíc extrémně motivovaný znovu zvítězit a potvrdit pozici favorita.

Daniel Škvor svého posledního soupeře v OKTAGONu nekompromisně ukončil už za pouhých 84 sekund a je vysoce pravděpodobné, že podobně rychlého procesu se dočkáme i v boji s Brazilcem, který podle našeho názoru nebude schopný tlaku v postoji ze strany Škvora vzdorovat

Tip na vítěze: Škvor

daniel škvor
Zdroj: OKTAGON MMA

Lucia Szabová vs. Olga Rubin

Izraelka Olga Rubin se představila na půdě Oktagonu v listopadu tohoto roku, ale hned ukázala svou komplexnost v boji na zemi i ve stoje proti Brazilce Priscile de Souze. Rubin má na kontě sedm výher a jen dvě porážky, bojovala šestkrát v prestižním Bellatoru, přičemž čtyřikrát dokázala zvítězit.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 108195 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse