Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. února 2022 9:30
Čas čtení 3:50
Martin Mičuda

Test Audi e-tron S: posadili jsme se za volant Audi se třemi motory. V čem má navrch oproti konkurenci?

Test Audi e-tron S: posadili jsme se za volant Audi se třemi motory. V čem má navrch oproti konkurenci?
Zdroj: Refresher/martinzmartina
TECH AUDI AUTOMOBILOVÉ TESTY ELEKTROMOBILY
Uložit Uložené

Tentokrát jsme se podívali na zoubek prvnímu čistě elektrickému Audi s plaketami S.

E-tron S je vůbec první čistě elektrické eskové Audi. V karosářském provedení Sportback jej považujeme po vizuální stránce za jedno z nejvyváženějších a nejpovedenějších SUV kupé na trhu. Jak ale jezdí? To se dozvíš v našem podrobném testu.

Náramně přitažlivý zevnějšek

Po starším testu klasického e-tronu nemá moc význam zabývat se opět tvarem elektrického SUV jako takového, ale aktuální designové směrování značky Audi se k elektromobilitě mimořádně hodí. Provedení Sportback s pomalu klesající střechou v zadní části navíc přidává na celkové atraktivitě zevnějšku.

Doporučeno
S elektromobily od Audi se roztrhl pytel. Toto je zcela nový model Q4 e-tron, sourozenec Škody Enyaq S elektromobily od Audi se roztrhl pytel. Toto je zcela nový model Q4 e-tron, sourozenec Škody Enyaq 11. března 2021 13:26

Zadní decentní odtrhová hrana podtržená štíhlými a vzájemně propojenými koncovými světly je krásná, nemluvě o početně zastoupených černých detailech. Volitelný metalický lak Catalunya Red zvýrazňuje vyvážené a mimořádně atraktivně navržené křivky. Sportback se zároveň pyšní lepším koeficientem aerodynamického odporu vzduchu o hodnotě 0,26.

Audi, e-tron, e-tron S, Sportback,
Zdroj: Refresher/martinzmartina

Má také lepší optimalizaci vzduchu v blatnících rozšířených o 23 milimetrů na obou stranách. Přibyl také agresivněji tvarovaný nárazník či nově až 22” disky. Naše auto mělo „jen“ 21” kola a silnější šestipístkové třmeny na přání lakované v oranžové barvě. Digitální Matrix-LED světlomety mají více než milion mikrozrcadel.


E-tron už nyní disponuje plnou homologací i pro český trh — světla umí jako pozdrav nakreslit na cestu různé symboly, důležitější ovšem je, co dokáže tento doslova černobílý projektor promítat před vůz za jízdy.

Doporučeno
Shelby si vzalo do parády Ford F-150 Raptor. Výsledkem je nekompromisní terénní monstrum Shelby si vzalo do parády Ford F-150 Raptor. Výsledkem je nekompromisní terénní monstrum 31. ledna 2022 7:30

Řidiče totiž světelná projekce upozorňuje na dodržení bezpečné vzdálenosti, dokáže opticky navádět v pruhu, lépe mu jej nasvítit, a tedy upozornit na nerovnosti či zúžení. Sofistikovaná technologie navíc předvádí ukázkově přesné vyřezávání ostatních silničních účastníků, díky čemuž automatická dálková světla svítí de facto stále, ale nikoho neoslňují.

Audi, e-tron, e-tron S, Sportback,
Zdroj: Refresher/martinzmartina

Chladný technokratický interiér

Verze S má velmi dobré sportovní sedačky a pár plaket s písmenem S, jinak je to klasická technokratická strohost z Ingolstadtu. Uvítali bychom více barev, neboť nebýt náladového osvětlení nebo panoramatické střechy, tak zejména v kontextu cenovky téměř tří milionů korun je vnitřek na první pohled dost ponurý a chladný. Přitom kabina, její materiály a dílenské zpracování jsou na vysoké úrovni.

Doporučeno
Nový Hyundai Tucson je na cestě nepřehlédnutelný, zjišťovali jsme však, jaký je pod povrchem Nový Hyundai Tucson je na cestě nepřehlédnutelný, zjišťovali jsme však, jaký je pod povrchem 10. července 2021 9:30

12,3” budíky Audi Virtual Cockpit, přes 10” Black Panel a výborný 8,6” panel klimatizace doplňuje další dvojice displejů integrovaných ve dveřích. Ty souvisí s virtuálními zpětnými zrcátky. Jejich obraz – ať už ve dne, na slunci, ve stínu nebo v noci – je místy až nepochopitelně dobrý. Navíc bez jakékoli vibrace. Pro řidiče jsou ale nepohodlná.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 108211 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemčení?

  • V čem tkví unikátnost pohonného ústrojí.
  • Jaký je celkový výkon pohonné soustavy.
  • Kolik trvá akcelerace z 0 na 100 km/h v praxi.
  • Jaký je reálný dojezd na jedno nabití.
  • Za jakou dobu lze dobít akumulátor na rychlonabíječce.
Domů
Sdílet
Diskuse