Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. prosince 2021 12:10
Čas čtení 0:55
Radim Šlechta

Spider-Man: No Way Home už vydělal přes miliardu dolarů. Jde o první miliardový film od začátku pandemie

Spider-Man: No Way Home už vydělal přes miliardu dolarů. Jde o první miliardový film od začátku pandemie
Zdroj: Marvel Studios/The Walt Disney Company
NEWS SPIDER-MAN: NO WAY HOME
Uložit Uložené

Nový Spider-Man je velkým kasovním trhákem.

Nový Spider-Man je kasovním trhákem a nejvýdělečnějším filmem roku 2021. Spider-Man: No Way Home se stal zároveň prvním filmem, který dokázal od začátku pandemie vydělat přes miliardu amerických dolarů. Informoval o tom server BBC

Spider-Man: No Way Home, třetí snímek, v němž se do pavoučího obleku převlékl Tom Holland, dokázal za rok vydělat přes miliardu amerických dolarů. Film, který začíná odhalením identity Spideyho, tedy přesně tam, kde skončil druhý díl, je prvním, který dosáhl těchto výsledků od začátku pandemie. Snímek přitom neuvedla kina v Číně, která platí za největší světový trh.

Sály kin se vedle toho potýkají také s omezením vnitřních akcí v souvislosti s rychlým šířením nové varianty koronaviru omikron. Přesto se podařilo tvůrcům Spider-Mana překonat úspěch čínského The Battle of Lake Changjin, který vydělal přibližně 900 milionů dolarů.

Nejúspěšnějším letošním hollywoodským filmem byla až do této chvíle bondovka No Time to Die. V kinech vydělala 774 milionů dolarů a představovala zároveň nejúspěšnější hollywoodský film od začátku pandemie.

Doposud poslední filmem, který překonal miliardový milník byl snímek Star Wars: The Rise of Skywalker, který hranici překročil v roce 2019. 

No Way Home, je třetím filmem Spider-Mana s Tomem Hollandem. Tvůrci filmu ale naznačují, že pracují i na pokračování, které by v porovnání se třetím Spideym nemělo být tak epické a naplněné akcí, ale spíše by mělo rozkreslovat psychologickou linku Petera Parkera jako chlapce, který musel na konci posledního filmu učinit velkou oběť.

Domů
Sdílet
Diskuse