Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. prosince 2021 21:27
Čas čtení 0:35
Vojtěch Vanda

Zemřel jeden ze zakladatelů skupiny Olympic Pavel Chrastina

Zemřel jeden ze zakladatelů skupiny Olympic Pavel Chrastina
Zdroj: ČTK/Fotobanka ČTK/Dostál Dušan
NEWS
Uložit Uložené

Autor textů Želva nebo Dej mi víc své lásky zemřel v 81 letech.

Jeden ze zakladatelů skupiny Olympic, Pavel Chrastina, zemřel. Pro iDNES.cz to potvrdila jeho manželka Eva Dudková. Textaři a hudebníkovi bylo 81 let.

Doporučeno
Zemřel kytarista Luboš Andršt. Bratranci Petra Jandy bylo 73 let Zemřel kytarista Luboš Andršt. Bratranci Petra Jandy bylo 73 let 21. prosince 2021 8:35

Želva, Dej mi víc své lásky nebo Krásná neznámá. Autor těchto legendárních textů, které si zpívají lidé u táboráku nebo děti ve školních lavicích během hudební výchovy, zemřel. Jeden ze zakládajících členů kapely Olympic, jejíž nejvýraznější osobou je stálý frontman Petr Janda, Pavel Chrastina, zemřel. 

Stál u jejího zrodu v roce 1962, kdy kapela ještě nesla jméno Karkulka a působil v ní do roku 1969 jako textař, doprovodný zpěvák i hráč na baskytaru. Skupinu opustil kvůli studiu oboru dokument na FAMU, které chtěl dokončit. To se ale moc nelíbilo členům Olympiku, proto se jeho odchod nenesl v dobrém duchu.

Chrastina následně emigroval do Austrálie, odtud se přestěhoval do USA a do Česka se vrátil až v roce 1994. Zde poté občas účinkoval v kapele Mefisto. 

Domů
Sdílet
Diskuse