Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. prosince 2021 17:11
Čas čtení 1:18
Radim Šlechta

Silvestr v Praze: Jak ho strávit i bez ohňostrojů?

Silvestr v Praze: Jak ho strávit i bez ohňostrojů?
Zdroj: Unsplash/Raul Cacho Oses/k volnému užití
NEWS SILVESTR
Uložit Uložené

I přesto, že se letošní pražský Silvestr obejde bez pyrotechniky, stále je mnoho míst, kde jej můžeš strávit.

Chystáš se na silvestrovské oslavy do Prahy? Letos tě nečeká ani videomapping ani ohňostroj. Na velké části území města také platí zákaz používání vlastní, volně prodejné pyrotechniky. Přesto ale existuje spoustu možností, jak si oslavy nového roku v hlavním městě užít i bez sledování efektního ohňostroje nebo audiovizuálního představení. 

Doporučeno
Třetí dávka očkování bude i pro lidi nad 18 let. Firmy budou muset testovat všechny včetně očkovaných Třetí dávka očkování bude i pro lidi nad 18 let. Firmy budou muset testovat všechny včetně očkovaných 29. prosince 2021 15:59

Oslavy si můžeš užít například v podobě okružní plavby po Vltavě, kterou seženeš již za několik set korun. Oslavy na vodě si můžeš užít v soukromí s lidmi, s nimiž se na podobnou akci vydáte nebo se můžeš přidat k řadě existujících silvestrovských oslav s novými lidmi. Záleží jen na tobě, co preferuješ.

Pokud ale raději trávíš čas na pevnině, čeká na tebe řada událostí v klubech a barech. Majitelé se akcemi snaží čelit vládním opatřením, která omezovala jejich provoz v průběhu roku. Akce v klubech jsou ale limitovány a u jednoho stolu nemohou sedět víc než čtyři lidé. Slavit můžeš například na střeše Lucerny, Rock Café ti pak přinese večer pod taktovkou českých stand-up komiků.

Silvestrovské oslavy v pravém slova smyslu pak můžeš zažít i na několika známých pražských místech. Party se konají například na památníku Vítkov, známém klubu Chapeau Rouge nebo Distrikt 7.

Doporučeno
Nova chystá reality show Survivor. Soutěžit bude youtuberka, stand-up komička i MMA bojovník Nova chystá reality show Survivor. Soutěžit bude youtuberka, stand-up komička i MMA bojovník 29. prosince 2021 10:48

Fanoušky filmů a tradičních novoročních besed pak potěší silvestrovské projekce v pražských kinech. Například v holešovickém kině OKO se můžeš těšit na promítání České sody, autokino na Strahově promítne nový Matrix.

Zákaz pyrotechniky a koronavirová opatření

V rámci organizovaných i soukromých akcí je potřeba se řídit platnými nařízeními vlády. Od 29. prosince platí, že u stolu mohou sedět pouze čtyři osoby, soukromých akcích se může zúčastnit 50 osob. Kapacita hromadných kulturních a sportovních akcí je ode dneška omezena na 1000 lidí. Zároveň platí, že při vstupu na akce nebo do stravovacích zařízení je potřeba se prokázat certifikátem o očkování nebo prodělané nemoci covid-19.

Pokud se rozhodneš slavit Silvestra v Praze, je také potřeba brát zřetel na aktuálně platnou vyhlášku, která zakazuje používání pyrotechniky na vybraných místech v Praze. Jejich přehled najdeš na portálu hlavního města Prahy. 

Domů
Sdílet
Diskuse