Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. prosince 2021 8:35
Čas čtení 1:08
Ilona Hobzová

Oktagon z turnaje stáhl bojovníka kvůli vytetované podobizně Hitlera. Zápasník toho lituje, tetování chce odstranit

Oktagon z turnaje stáhl bojovníka kvůli vytetované podobizně Hitlera. Zápasník toho lituje, tetování chce odstranit
Zdroj: OKTAGON MMA
NEWS BOJOVÉ SPORTY OKTAGON MMA
Uložit Uložené

Organizátoři turnaje o jeho tetování nevěděli. K záležitosti se vyjádřil i bojovníkův tým. „Náš gym je jednoznačně proti projevům jakékoli rasové či jiné diskriminace a nesnášenlivosti,“ uvedl s tím, že je v plánu odstranění tetování.

Organizace OKTAGON MMA, která ve čtvrtek pořádá turnaj OKTAGON 30, zrušila účast českého zápasníka Radka Roušala. Stalo se tak v reakci na zjištění, že má Roušal na paži vytetovanou podobiznu Adolfa Hitlera. Sám zápasník prý tetování lituje a má v plánu nechat ho přetetovat.

„Radka Roušala stahujeme z turnaje. O tom, jaké má tetování, jsme nevěděli. Po zjištění, co si nechal, podle jeho slov v mládí z hlouposti udělat, jsme se rozhodli, že to pro nás v tuto chvílí není dost a na turnaji nenastoupí. V OKTAGONU s takovým tetováním nemá být nikdo ani vyfocen, natož aby u nás startoval,“ napsala organizace ve svém vyjádření.

Doporučeno
Jezdec F1 Nicholas Latifi z Williamsu si chtěl po výhrůžkách smrtí vymazat Instagram a Twitter Jezdec F1 Nicholas Latifi z Williamsu si chtěl po výhrůžkách smrtí vymazat Instagram a Twitter 22. prosince 2021 18:15

Šestadvacetiletý Roušal se nechal slyšet, že tetování lituje. Šlo prý o hloupé a nerozvážné rozhodnutí. „Vyrůstal jsem v problematické komunitě lidí, kvůli které vzniklo tohle tetování. V té době jsem nevěděl co se životem, byl jsem mladý a tohle tetování byla hloupost. Později jsem začal dělat bojové sporty, které mě přivedly k úplně jinému životu a pohledu na svět. Tetování kterých lituji mám víc, všechny je postupně přetetovávám. Svým vyjádřením se tak chci i omluvit," řekl zápasník pro server Extra.cz.

K situaci se na sociální síti vyjádřil i Roušalův tým Muay Thai Brno. S Roušalem prý situaci řešil a na odstranění tetování je prý již delší dobu objednaný s termínem na leden. Nabídka na zápas ale přišla na poslední chvíli, ještě před odstraněním podobizny Hitlera.

„Náš gym je jednoznačně proti projevům jakékoli rasové či jiné diskriminace a nesnášenlivosti. Potkávají se u nás lidé všech národností a barvy kůže, spolupracujeme s různými neziskovými organizacemi, včetně těch, které se věnují práci s minoritami. Zároveň ale i podáváme pomocnou ruku těm, kteří se dokáží poučit ze svých chyb a omylů,“ napsal Roušalův tým na svém Facebooku.

Domů
Sdílet
Diskuse