Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. prosince 2021 18:16
Čas čtení 0:33
Adam Novosad TASR

Čína bojuje proti tetování. V televizi je rozmazává, zakázala ho fotbalistům

Čína bojuje proti tetování. V televizi je rozmazává, zakázala ho fotbalistům
Zdroj: Pixabay/Eric Mayorga/volně k užití
NEWS ČÍNA
Uložit Uložené

Čínská vláda už delší dobu bojuje proti tetování, které nyní zakázala fotbalovým reprezentantům.

Tetování se dostalo do nemilosti čínské vlády. Nejnovější nařízení zakazuje čínským fotbalovým reprezentantům mít jakékoli tetování, ba co víc, v poslední době dokonce televizní záběry na tetování cenzoři záměrně rozmazávají.

„Národní týmy na všech úrovních budou přísně dodržovat nová opatření a pomohou znovu pozvednout pozitivního ducha čínského fotbalu. Reprezentanti mají přísně zakázána nová tetování a těm, kteří už tetování mají, se doporučuje, aby si je nechali odstranit,“ uvedla čínská Generální zpráva sportu (GAS).

tetovanie
Zdroj: Pixabay/Eric Mayorga

Nařízení je natolik přísné, že během tréninků i zápasů musí mít hráči tetování zakryté. „Národní týmy na všech úrovních budou dále organizovat různé formy ideologicko-politických vzdělávacích aktivit, posilovat výchovu k vlastenectví reprezentačních sportovců a posilovat smysl pro poslání, zodpovědnost a čest,“ vysvětluje ve svém vyjádření GAS.

Sportovci mají jít podle čínské vlády příkladem zbytku společnosti. Pokud by některý z reprezentantů nařízení porušil, hrozil by mu trest.

Domů
Sdílet
Diskuse