Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. ledna 2022 11:57
Čas čtení 0:37
Adam Novosad

Vločka pro kokain, diamant pro metamfetamin. Americký úřad vydal návod, jak teenageři kupují drogy pomocí smajlíků

Vločka pro kokain, diamant pro metamfetamin. Americký úřad vydal návod, jak teenageři kupují drogy pomocí smajlíků
Zdroj: Unsplash/Alessandro Zambon/na voľné použitie
NEWS SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA)
Uložit Uložené

Americká agentura chce pomoci rodičům, školám i influencerům snáze identifikovat drogovou trestnou činnost.

Americká protidrogová agentura DEA zveřejnila návod, jak dekódovat emoji nejčastěji využívané k obchodování s drogami, informuje WKBN.

Obrázková pomůcka by podle DEA měla sloužit rodičům, učitelům, ale i sociálním pracovníkům v situacích, kdy dostanou podezření, že někdo v jejich okolí užívá, nakupuje nebo prodává drogy, avšak neví, jak své tušení ověřit.

Doporučeno
Před školu spadl balíček plný drog, který vezl dron do věznice. Pašeráci se snažili vězňům doručit i nabíječku na iPhone Před školu spadl balíček plný drog, který vezl dron do věznice. Pašeráci se snažili vězňům doručit i nabíječku na iPhone 15. září 2021 16:51

„DEA si je vědoma používání emojis organizacemi obchodujícími s drogami, které je používají k nákupu a prodeji falešných léků a ostatních ilegálních drog na sociálních sítích a pomocí e-commerce,“ vysvětluje v infografice agentura.

Analytici z agentury podle infografiky shromáždili nejčastěji používané emojis ze stovek případů, kterým se v posledních letech věnovali. K nákupu kokainu se podle návodu k dekódování používá emoji sněhové vločky, metamfetaminu zase diamantu a javorový list je prý univerzální symbol pro drogy.

 

„Samostatné emoji by neměly být indikátorem ilegální aktivity, ale ve spojení se změnou chování, vzezření nebo výrazného propadu či nárůstu finančního příjmu by měly být důvodem k zahájení důležité konverzace,“ píše DEA.

drogy
Zdroj: DEA
Domů
Sdílet
Diskuse