Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. ledna 2022 14:28
Čas čtení 2:06
Vojtěch Vanda

Žena obvinila Pavla Trávníčka ze sexuálního útoku. „Vše jsou odporné dehonestující lži,“ reaguje hercův právník

Žena obvinila Pavla Trávníčka ze sexuálního útoku. „Vše jsou odporné dehonestující lži,“ reaguje hercův právník
Zdroj: ČTK/DPA/Sebastian Kahnert
OSOBNOSTI JAN CIMICKÝ PAVEL TRÁVNÍČEK SEXUÁLNÍ OBTĚŽOVÁNÍ
Uložit Uložené

Svědectví anonymní oběti zveřejnil web Extra.cz. Sedmatřicetiletá žena byla údajně při natáčení pořadu Tele Tele zneužita v barrandovských ateliérech Pavlem Trávníčkem. Herec prostřednictvím svého právníka incident popřel.

Na serveru Extra.cz byl publikován rozhovor se ženou, která byla dle svého tvrzení v patnácti letech sexuálně zneužita hercem Pavlem Trávníčkem během natáčení pořadu Tele Tele v barrandovských ateliérech. Hercův právník Radek Suchý informaci označil za „odporné dehonestující lži“.

O incidentu se údajná oběť odhodlala promluvit až po dvaceti letech, odvahu jí měla dodat zpěvačka Jana Fabiánová s kauzou kolem Jana Cimického. Svědkyně, které má nyní být 37 let, zůstala v anonymitě. 

Doporučeno
Jan Cimický je prověřován policií. Ozvaly se další ženy, které jej obvinily ze sexuálního násilí Jan Cimický je prověřován policií. Ozvaly se další ženy, které jej obvinily ze sexuálního násilí 8. listopadu 2021 17:24

Žena, o které web Extra.cz píše pod anonymním jménem „Věra“, měla ve svých patnácti letech být komparzistkou, která navštěvovala různá natáčení. V osudný den, kdy údajně došlo k sexuálnímu zneužití, měla být v hledišti na natáčení pořadu Tele Tele v barrandovských ateliérech. Psát se měl rok 2000. 

Pokud máš zkušenosti se sexuálním násilím, můžeš se obrátit na informační linku 777 012 555. Linka je aktivní v úterý od 17:00 do 19:00 a ve čtvrtek od 19:00 do 21:00.

S incidentem se údajně svěřila pouze své kamarádce. Uvedla, že v patnácti letech ani nevěděla, co s tím dál dělat. Měla si stydět zavolat pomoc. 

Sílu jí prý dodala kauza Cimický

Dnes sedmatřicetiletá Věra dnes dle jejích slov trpí posttraumatickým syndromem,úzkost jen když slyší Trávníčkův hlas v televizi a dříve se jí z jeho filmů spouštěly panické ataky. Její děti o tom, co se jí stalo, nevědí. Až před dvěma lety se měla rozhodnout vyhledat odbornou pomoc.

„Úplně poprvé jsem navštívila psychoterapii z toho důvodu, abych mohla fungovat v pracovním kolektivu mužů. (...) Terapií procházím v Bílém kruhu bezpečí,“ uvedla pro Extra.cz a dodala, že kvůli incidentu kontaktovala i vyšetřovatele, který má na starosti kauzu Cimického.

„(Vyšetřovatel) byl velmi vstřícný, nabídl mi pomoc a kdykoli se na něj mohu obrátit, ale upozornil mě, že už od incidentu v šatně uběhlo dost let. V takových případech se věc sice neshodí ze stolu, řádně se zaprotokoluje, ale pak už záleží na dalších okolnostech,“ dozvěděla se. Situaci však údajně řeší s právničkou, která se podobnými případy zabývá.

Trávníček obvinění odmítá

REFRESHER se pokusil s hercem spojit a získat jeho vyjádření ke kauze. Od jeho manželky Moniky Trávníčkové – Fialkové, která ma na starosti PR, jsme však dostali pouze krátké vyjádření. „Vyjádření je na ČTK,“ uvedla s tím, že REFRESHERu vyjádření neposkytne.

Doporučeno
Silvie Lauder: Z patriarchátu by se měli osvobodit i muži. K emancipaci budou donuceni Silvie Lauder: Z patriarchátu by se měli osvobodit i muži. K emancipaci budou donuceni 9. listopadu 2023 6:00

Server Extra.cz posléze sdílel celé vyjádření od právního zástupce herce Radka Suchého ve svém článku. „Můj klient se bude proti těmto nehorázným a bezprecedentním útokům na jeho osobu tvrdě bránit,“ uvedl Suchý. „Sdělujeme tisku i veřejnosti, že nejpozději zítra zašlu vydavatelství předžalobní výzvu, kdy budeme žádat omluvu a výraznou finanční satisfakci, zároveň podáváme trestní oznámení na neznámého pachatele,“ dodal.

„Článek je veden snahou mého klienta společensky, profesně a především lidsky zničit. Klient se nehodlá smířit s tím, že by se měl stát další obětí kampaně Me Too. Zdůrazňujeme znovu, že nic z toho, co je v článku uvedeno, není pravdou, vše jsou odporné dehonestující lži. Stejně budeme postupovat proti každému, kdo se na šíření těchto lží bude podílet,“ doplnil Suchý s tím, že se v tuto chvíli jedná o jediné vyjádření, které Trávníček k případu poskytne.

REFRESHER zkontaktoval organizaci Bílý kruh i právničku, která by se případem měla zabývat. Obě strany se k věci odmítly vyjádřit. Rozhovor odmítla také údajná oběť. 

Domů
Sdílet
Diskuse