Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. ledna 2022 18:43
Čas čtení 1:04
Tereza Šnajdrová

V Česku se otevře první automatická prodejna. Nepotřebuje prodavačky, pokladní a v provozu bude 24 hodin denně

V Česku se otevře první automatická prodejna. Nepotřebuje prodavačky, pokladní a v provozu bude 24 hodin denně
Zdroj: Skupina COOP/propagační materiál
NEWS
Uložit Uložené

Automatická prodejna Coop se otevře v únoru ve Strakonicích.

Síť družstevních obchodů Coop otevře v únoru první automatickou prodejnu, k jejímuž provozu není potřeba prodavaček ani pokladních. Obchod, který bude otevřen ve Strakonicích, bude fungovat 24 hodin denně, 7 dní v týdnu a zákazníkům k nákupu bude stačit bankovní identita. Pomocí té totiž odemknou dveře i zaplatí na samoobslužných pokladnách, informují Seznam Zprávy.

Doporučeno
Tiktokerka Jenny vlastní luxusní vychytávky do domácnosti. Naučí tě, jak si usnadnit každodenní život Tiktokerka Jenny vlastní luxusní vychytávky do domácnosti. Naučí tě, jak si usnadnit každodenní život 6. ledna 2022 17:24

Slovo samoobsluha získává s námi nový obsah. Koncept automatického obchodu se maximálně přizpůsobuje potřebám zákazníků, pro které končí nutnost plánovat si podle otevírací doby obchodů své nákupy,“ řekl marketingový ředitel Skupiny COOP Lukáš Němčík.

První automatická prodejna bude otevřena již v únoru tohoto roku, a to v jihočeských Strakonicích. Další tři podobné prodejny, které nepotřebují prodavačky ani pokladní, se pak otevřou v první polovině roku. „Jakýkoliv další rozvoj se odvíjí od úspěchu prvních prodejen. Nemáme žádný referenční rámec, jak služba bude přijata, protože v České republice nic podobného není,“ doplnil Němčík.

Automatické prodejny budou fungovat především v menších či středních městech, aby tamní obyvatelé nebyli omezováni určitou otevírací dobou. Určité výhody z toho samozřejmě plynou i pro Skupinu COOP. V automatických prodejnách totiž nemusí zaměstnávat tolik personálu a postačí pracovníci, kteří budou plnit regály zbožím. 

K nákupu ti postačí bankovní identita a appka

Pro nákup v obchodě z budoucnosti ti postačí bankovní identita a speciální aplikace v telefonu. Pomocí platební karty otevřeš dveře a aplikací se spáruješ s nákupním systémem. Pak už si jenom pohodlně nakoupíš a po zaplacení ti budou dveře opět otevřeny.

Coop chce tímto krokem cílit především na mladší generace, ale ani senioři nepřijdou zkrátka. Těm bude personál vysvětlovat, jak nákup provést a v případě problémů je obslouží i na kase. 

Domů
Sdílet
Diskuse