Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. ledna 2022 11:19
Čas čtení 0:46
Tímea Krauszová

V Kanadě do obchodů s alkoholem a marihuanou budou moct vstoupit jen naočkování

V Kanadě do obchodů s alkoholem a marihuanou budou moct vstoupit jen naočkování
Zdroj: Pexels/casalfilmsestudio/na voľné použitie
NEWS KANADA KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Kromě toho platí v provincii Québec zákaz nočního vycházení.

V kanadské provincii Québec čelí velkému nárůstu počtu nakažených koronavirem. Úřady se bojí přeplněných nemocnic, a proto zavádějí přísnější opatření. Podle BBC tam platí noční zákaz vycházení, kromě toho do obchodů s alkoholem a marihuanou mohou vstoupit jen očkování. Nové pravidlo začne platit v úterý 18. ledna.

Doporučeno
Ministerstvo zdravotnictví plánuje kvůli omikronu další omezení. Dotknout by se měla hromadných akcí i kultury Ministerstvo zdravotnictví plánuje kvůli omikronu další omezení. Dotknout by se měla hromadných akcí i kultury 7. ledna 2022 17:53

Někteří si alkohol už nekoupí

Už ve čtvrtek varoval úřad veřejného zdravotnictví před zaplněním nemocnic. Quebecký ministr zdravotnictví Christian Dubé proto novinářům oznámil, že brzy bude nutné prokázat se potvrzením o očkování ve specializovaných obchodech s alkoholem a marihuanou.

„Jen říkám, že pokud se nechcete nechat očkovat, tak zůstaňte doma. Pokud nenaočkované toto rozhodnutí mrzí, existuje velmi jednoduché řešení: nechat si dát vakcínu,“ vyzval. Potvrzení o očkování v Québecu už nyní vyžadují ve zdravotnických zařízeních, v divadlech, barech a vnitřních sportovištích. Kromě toho platí v provincii noční zákaz vycházení od desáté večer do páté ráno.

Za jediný týden (do 6. ledna) v Québecu přibylo více než 109 tisíc nových případů koronaviru (zhruba 15 tisíc denně). V polovině ledna by mohlo být v nemocnicích až 3000 lidí, o tisícovku více než dosud, což by mohlo způsobit kolaps zdravotnictví. V Québecu momentálně chybí asi 20 tisíc zdravotnických pracovníků.

Zpět
Sdílet
Diskuse