Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. ledna 2022 12:20
Čas čtení 1:08
Vojtěch Vanda

Nahá klečící žena jako modlitba. Údajně největší ilegální street art v Česku je vidět i na Google Earth

Nahá klečící žena jako modlitba. Údajně největší ilegální street art v Česku je vidět i na Google Earth
Zdroj: Pixabay / ShonEjai / volně k užití
KULTURA
Uložit Uložené

Modlitba, jak zní pracovní název malby umělců, kteří si říkají Ritchie a JW 17, by měla být podle tvůrců největším ilegálním street artem u nás.

Klečící nahá žena. Projekt Unlimited Freedom prostřednictvím vlastníka stránky, jenž si říká Ritchie, sdílel svůj společný projekt s mural artistou JW17 z Prahy na Facebooku. Jmenuje se Modlitba, je na ní klečící nahá žena, a podle autorů se jedná o největší podobnou malbu v České republice. Autoři sdíleli i GPS koordinátory, podle nichž je malba na střeše stodoly na Českolipsku.

„Největší illegal street-art v České republice! 600 metrů čtverečních plochy, 80 litrů barvy, 2 dny usilovný práce, 1 opuštěný objekt,“ netajil se svým projektem člověk, jenž spravuje stránku na Facebooku s názvem Unlimited Freedom Ritchie. Jako důkaz přiložil video z Google Earth, na němž je vidno, že po zadání GPS koordinátů je obrázek nahé ženy opravdu zřejmý.

Tento obrázek zaznamenal na síti opravdový úspěch. Přestože jej jeho autor prezentoval jako ilegální, což znamená, že se nejedná o objednanou velkoplošnou malbu mural art, reagovaly na něj kladně tisíce lidí. 

Objevování moderních ruin i lezení na vysílač

Vzhledem k velké odezvě se autor obrázku představil. Uvedl, že se věnuje tzv. urban exploringu a climbingu, což znamená, že objevuje moderní opuštěné ruiny a leze na nebezpečná vysoká místa, která postavila lidská ruka. Tedy různé věže, komíny a další stavby. Odtud pořizuje fotografie, které sdílí na síti.

„Lezu na komíny, vysílače. Nikdy se nenechte motivovat tím, co vidíte na mých fotkách. Člověk potřebuje velký skill, fyzickou zdatnost, aby mohl něco takového dělat. Je to velice nebezpečný koníček, mějte to na paměti a nikdy nezkoušejte dělat to, co dělám pro fotky já!“ upozornil všechny nové sledující Ritchie, jehož stránka díky úspěchu se street artem přinesla jeho stránce 20 tisíc sledujících.

Jeho kolega, vystupující pod pseudonymem JW17, následně sdílel na YouTube video ze samotné přípravy, na které se můžeš podívat níže,.

Domů
Sdílet
Diskuse