Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. ledna 2022 17:52
Čas čtení 1:03
Adam Novosad

Do školy v Miloslavově, kde byla zbita 11letá dívka, vysílá slovenský ministr krizový tým. V třídách budou pomáhat psychologové

Do školy v Miloslavově, kde byla zbita 11letá dívka, vysílá slovenský ministr krizový tým. V třídách budou pomáhat psychologové
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
NEWS SLOVENSKO
Uložit Uložené

Na základní škole v obci Miloslavovo u Bratislavy bude působit krizový tým složený z psychologů.

Na Základní školu v Miloslavově vysílá slovenské ministerstvo školství speciální krizový tým. Napadení 11leté dívky, na kterou zaútočila skupina nezletilých osob, si vyžádala reakce mnoha tamních politiků. Do školy proto nově směřuje tým složený z psychologů schopných pomoci konzultovat incident i šikanu obecně s učiteli i se žáky.

„V Miloslavově nastala situace, ve které lidskost a respekt člověka k člověku byly zatlačeny do pozadí krutostí, násilím, bolestí a nedůstojností,“ uvedl ministr ve statusu. Odsoudil násilí, útoky i neúctu, avšak mrzí ho medializace a šíření agresivity, čímž narážel na protest v Miloslavově, kde několik desítek lidí žádalo exemplární tresty pro všechny útočníky.

Zpět
Sdílet
Diskuse