Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. ledna 2022 11:53
Čas čtení 0:43
Radim Šlechta

Chlapec v Praze zkoušel své první graffiti, 71letá babička mu koupila spreje a na akci mu pomáhala

Chlapec v Praze zkoušel své první graffiti, 71letá babička mu koupila spreje a na akci mu pomáhala
Zdroj: Městská police Praha
NEWS POLICIE ČR
Uložit Uložené

Jeřábník si všiml dvou neobvykle vypadajících sprejerů na Praze 4. Oba brzy chytla městská policie.

Babička chtěla vnukovi pomoci s jeho novým koníčkem. Jedenáctiletý chlapec se nadchl do graffiti a svým novým zájmem se pochlubil 71leté babičce. Zatím prý ale neměl žádné zkušenosti, pouze na internetu viděl videa, která jej zaujala.

Babička se tak jala iniciativy a vnukovi nakoupila potřebné spreje na jeho první akci. V pondělí mu na Praze 4 při jeho pokusech také asistovala.

Doporučeno
Writer Martin o graffiti kdysi a dnes: Všechno změnil internet. Zatímco my jsme museli vymýšlet a zkoušet, dnes existují návody Writer Martin o graffiti kdysi a dnes: Všechno změnil internet. Zatímco my jsme museli vymýšlet a zkoušet, dnes existují návody 2. ledna 2022 16:30

Během akce za bílého dne vnuka s babičkou nahlásil jeřábník, který kousek od místa činu pracoval. „Když uviděl dvě osoby sprejující na zdi v ulicích Plynární a Krnkova, informoval městskou policii a vyslané hlídce poskytl nejen popis osob, ale i jejich aktuální pozici. Na zastávce MHD Chodovská pak strážníci obě popsané osoby ztotožnili. Jednalo se o 11letého chlapce a jeho 71letou babičku, která hlídce uvedla, že vnukovi koupila spreje, aby si to zkusil,“ píše Městská policie Praha na svém Facebooku.

Malý chlapec prý stihl na zeď nasprejovat tři žlutomodrá písmena a poškodil také chodník. Strážníci celý případ předali státní policii, která jej nyní prověřuje pro podezření z trestného činu. Tím je totiž sprejerství vždy, bez ohledu na rozsah graffiti nebo způsobenou škodu.

Domů
Sdílet
Diskuse