Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
15. ledna 2022 12:00
Čas čtení 1:59
Vojtěch Vanda

Těchto 10 youtuberů v roce 2021 vydělalo nejvíce peněz

Těchto 10 youtuberů v roce 2021 vydělalo nejvíce peněz
Zdroj: Getty Images/Al Bello
OSOBNOSTI JAKE PAUL LOGAN PAUL YOUTUBE
Uložit Uložené

Forbes spočítal, kteří youtubeři letos vydělali nejvíce peněz. V první desítce jsou stará známá jména, malé děti i hráči Minecraftu.

YouTube není pouze volnočasovým web, ale dlouhou dobu také velkým zdrojem příjmů pro spoustu tvůrců. To potvrdil nový žebříček magazínu Forbes, jenž seřadil 10 nejvýdělečnějších YouTuberů v roce 2021. Částky, které inkasovali známí tvůrci i nováčci, na úplném vrcholu nešly pod desítky milionů dolarů. Pojďme si říct, kteří to jsou.

Doporučeno
YouTube zakáže všechna antivaxerská videa a vymaže kanály prominentních antivaxerů YouTube zakáže všechna antivaxerská videa a vymaže kanály prominentních antivaxerů 29. září 2021 17:54

Není překvapením, že v letošní první desítce se znovu udrželi dětští youtubeři, kteří dělají unboxing hraček a sdílí na síť obsah mířený na nejmenší. Letos si ale neuzmuli příčku nejvyšší; desetiletý Ryan Kaji, hlavní postava kanálu Ryan's World, opanoval žebříček v předešlých dvou letech. Nyní jej na špici vystřídal třiadvacetiletý americký youtuber Jimmy Donaldson známý pod přezdívkou Mr. Beast.

Za minulý rok si díky svým videím se soutěžemi a šílenými kousky, které zaznamenaly 10 miliard zhlédnutí, a příjmu z vlastního fastfoodového řetězce vydělal 54 milionů dolarů (1,15 miliardy korun). K tomu například dopomohlo i video, v němž Donaldson a jeho tým udělali ze stadionu pro 80 tisíc lidí opravdovou arénu z populárního seriálu Squid Game.

Na druhém místě se, možná pro někoho překvapivě, objevil momentálně zapálený bojovník Jake Paul. Videa, společně s vysoce placenými boxerskými zápasy, mu vynesla přibližně 45 milionů dolarů (963 milionů korun) za minulý rok. U Paula je možné, že mu výdělky v roce 2022 ještě porostou, jelikož má naplánovaných několik dalších zápasů, v nichž by se mohlo točit velké množství peněz.

Třetí se umístil youtubový veterán Markiplier, jehož odhadovaný výdělek mu zvýšil zisk z vlastní značky Cloak, kterou založil s dalším významným youtuberem s přezdívkou Jacksepticeye. Podle Forbesu utržil 38 milionů dolarů (813 milionů korun).

Stovky milionů korun ročně vydělaly i děti

Čtvrté místo obsadili Rhett McLaughlin a Link Neal z komediálního pořadu Good Mythical Morning s odhadovaným výdělkem 30 milionů dolarů (642 milionů korun) za rok 2021. První pětku uzavírá nový člen nejvýdělečnější desítky, známý minecraftový hráč Unspeakable, jemuž videa, včetně prodeje práv k jeho dřívější tvorbě firmě Spotter, přineslo 28,5 milionů dolarů (610 milionů korun).

Do první desítky se dostala i sedmiletá ruská youtuberka Nastya, která se stala jedinou dívkou v žebříčku s výdělkem 28 milionů dolarů (601 milionů korun). Hlavní postava kanálu s devadesáti miliony odběratelů dříve dělala hlavně unboxing hraček, dnes je z ní ale spíše vlogerka. Až na sedmém místě se umístil Ryan Kaji s jeho rodinou. I přes jistou „nepřízeň“ v rámci tohoto žebříčku, si desetiletý klučina vydělal 27 milionů dolarů (578 milionů korun). Zbytek žebříčku i s výdělky youtuberů najdeš níže.

Nejvýdělečnější youtubeři roku 2021:

1. Mr. Beast – 54 milionů dolarů (1,15 miliardy korun)

2. Jake Paul – 45 milionů dolarů (963 milionů korun)

3. Markiplier – 38 milionů dolarů (813 milionů korun)

4. Good Mythical Morning (Rhett a Link) – 30 milionů dolarů (642 milionů korun)

5. Unspeakable – 28,5 milionů dolarů (610 milionů korun)

6. Nastya – 28 milionů dolarů (601 milionů korun)

7. Ryan Kaji – 27 milionů dolarů (578 milionů korun)

8. Dude Perfect – 20 milionů dolarů (429 milionů korun)

9. Logan Paul – 18 milionů dolarů (386 milionů korun)

10. Preston Arsement – 16 milionů dolarů (343 milionů korun)

Domů
Sdílet
Diskuse