Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. ledna 2022 11:50
Čas čtení 0:41
Kamila Šebestová

Musíme dát prostor i lidem, kteří tvrdí, že Země je plochá, řekl ředitel editoriální politiky BBC

Musíme dát prostor i lidem, kteří tvrdí, že Země je plochá, řekl ředitel editoriální politiky BBC
Zdroj: NASA
NEWS
Uložit Uložené

Vedení BBC prý nechce odstřihávat alternativní názorové skupiny.

Vedení BBC nechce odstřihávat alternativní názorové skupiny. Chce poskytnout prostor například i lidem, kteří věří, že je Země plochá. „Nebudou mít však tolik prostoru jako ti, kdo hlásají, že je kulatá. Ale příležitostně bychom mohli udělat rozhovor s plochozemšťany,“ řekl parlamentu ředitel editoriální politiky BBC David Jordan. O úmyslech BBC informovaly noviny The Times.

Kontroverzní výrok ředitele vyvolal vlnu kritiky. Mnoho lidí totiž nesouhlasí s tím, aby BBC vysílalo názory „konspirátorů“. David Jordan však hájí svůj postoj tím, že televize by měla vysílat různé názorové proudy.

Doporučeno
VIDEO: Obrovský výbuch sopky v Tichomoří způsobil tsunami. Erupce byla vidět i z vesmíru VIDEO: Obrovský výbuch sopky v Tichomoří způsobil tsunami. Erupce byla vidět i z vesmíru 16. ledna 2022 10:52

„Nezáleží na tom, jestli se to některým členům našeho personálu líbí nebo ne. Své předsudky nechávají za dveřmi,“ řekl v parlamentu David Jordan. „Musí být připraveni poslouchat i názory, se kterými osobně nesouhlasí. Naším úkolem je, aby na BBC byly slyšet stejně i tyto názory,“ dodal.

Podle něj stanice BBC nechce podporovat takzvanou „cancel culture“, tedy kulturu vytěsňování některých konkrétních názorů. David Jordan rozebíral postoje BBC v parlamentu na základě toho, že jeho zaměstnanci často diskutují, jak objektivně hlásit zprávy o rasismu, politice či pohlaví, informuje portál Business Insider.

Domů
Sdílet
Diskuse