Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. ledna 2022 15:30
Čas čtení 0:27
Viktor Kniš

Čo spravím, keď mi treba počas jazdy na záchod? (Odpovedá vodička električky)

VIDEO
Uložit Uložené

V našej sérii videí sa predstaviteľov rôznych povolaní pýtame, čo si vždy chcel vedieť. V tejto časti sme položili otázky Evke Zemanovej, vodičke električky Dopravného podniku Bratislava.

Evka Zemanová nám prezradila viac o svete, o ktorého fungovaní mnohí ani netušili. A to aj napriek tomu, že mestskú hromadnú dopravu využívajú ľudia dennodenne.

Aj s týmto povolaním sa spája množstvo stereotypov, ktoré nám vodička električky pomohla vyvrátiť. Napríklad sa dozvieš, či môže niekoho vyhodiť z dopravného prostriedku, ak sa mu nepozdáva jeho správanie, či môže zavolať revízora a či si musí platiť za cestovné lístky. 

Evka Zemanová navyše priblížila, čo môže vodič urobiť, keď mu príde zle alebo nutne potrebuje ísť na toaletu. Aj keď sa jej to ešte nestalo, existuje na to riešenie. Okrem toho vysvetlila, ako vlastne jazda na električke funguje, aká je maximálna povolená rýchlosť či brzdná dráha z 50 km/h.

Domů
Sdílet
Diskuse