Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. ledna 2022 18:30
Čas čtení 2:48
Jakub Paulík

The Book of Boba Fett. Vyplatí se sledovat nový Star Wars seriál?

The Book of Boba Fett. Vyplatí se sledovat nový Star Wars seriál?
Zdroj: Disney+
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Od dobrodružství Mandaloriana jsme se přesunuli na pouštní Tatooine.

Slavný nájemný lovec Boba Fett ve Star Wars VI nezemřel, jak jsme si kdysi mysleli. To nám ale ukázal již Mandalorian. Spin-off The Book of Boba Fett diváky v prvních 4 částech provede jeho znovuzrozením a událostmi, které předcházely zabrání trůnu Jabba Hutta (respektive jeho pravé ruky Biba Fortuny). Kromě toho se ovšem scénáristé zaměřili i na Fettovu vládu a problémy, které se s ní pojí.

Příběh se tedy dělí mezi flashbacky hlavního hrdiny a konflikty způsobené snahou o udržení pozice takzvaného Daimya. Pokud se ti zdá zvláštní, že jsme Fetta nazvali hrdinou, zřejmě jsi seriál ještě neviděl. Tvůrci z obávaného lovce, který myslí především na sebe a finanční zisk, udělali v podstatě rovného chlapa a „klaďase“.

Zabíjí jen tehdy, když musí, většinou se snaží problémy vyřešit diplomatickou cestou a ze všeho nejvíc si váží loajality svých spolupracovníků. Při tom všem však jaksi změkl. V soubojích zapomíná používat svůj jetpack, helmu téměř vždy nosí pouze v ruce na okrasu, a kdyby neměl ochranku, zřejmě by už nežil. Boba Fett není jednoduše vykreslen tak, jak mnozí fanoušci očekávali, proto jsou ze seriálu částečně zklamáni.

The Book of Boba Fett
Zdroj: Disney+

Docela příjemným osvěžením je ale rozšíření mytologie týkající se pouštních lidí. Ano, to jsou ti zahalení podivíni, které Anakin Skywalker hromadně pozabíjel (a nejen muže, ale i ženy a děti). Díky The Book of Boba Fett už víme, že nemůžeme házet všechny do jednoho pytle. Kmen, na který Boba v seriálu narazil, má sice striktní, ale v podstatě docela férová pravidla. Nechybí jim odvaha ani smysl pro soudržnost. Ty, kteří si získají jejich úctu, dokážou vnímat jako sobě rovné.

Domů
Sdílet
Diskuse