Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. ledna 2022 14:58
Čas čtení 0:44
Ilona Hobzová

VIDEO: Český miliardář Radim Passer jel na německé dálnici rychlostí 417 km/h. Němcům se to nelíbí

VIDEO: Český miliardář Radim Passer jel na německé dálnici rychlostí 417 km/h. Němcům se to nelíbí
Zdroj: ČTK/Vondrouš Roman
NEWS AUTOMOBILOVÉ TESTY
Uložit Uložené

V Německu testoval svůj vůz Bugatti Chiron.

Radim Passer, jeden z nejbohatších Čechů, zveřejnil video z červencové jízdy, kdy na německé dálnici testoval svůj vůz Bugatti Chiron. Dosáhl rychlosti až 417 km/h. O všem se dozvědělo německé Ministerstvo dopravy, které jeho jednání zkritizovalo. Píše o tom německý server Focus.

Nebezpečná, ale legální jízda

„Spousta lidí nás žádala, abychom sdíleli neupravený kamerový záznam z auta, tak jsme to udělali. Doufáme, že si jízdu užijete - tentokrát z jiné perspektivy,“ píše v popisku k videu na svém kanále Radim Passer. Své Bugatti testoval na dálnici A2 mezi Berlínem a Hannoverem. V jednu chvíli tachometr ukazuje rychlost 417 kilometrů v hodině.

Podle Focusu se jedná o nebezpečnou, ale legální jízdu. „Děkujeme Bohu za bezpečnost a příznivé podmínky, díky kterým jsme této rychlosti mohli dosáhnout,“ doplnil miliardář.

Německu se to nelíbí

O jízdě českého miliardáře na německé dálnici se dozvědělo i místní Ministerstvo dopravy, které odsoudilo jakékoli chování na silnici, které by mohlo vést k riziku pro účastníky silničního provozu. 

Doporučeno
Kvíz: Vyznáš se v dopravních značkách? Otestuj své znalosti Kvíz: Vyznáš se v dopravních značkách? Otestuj své znalosti 21. května 2023 14:00

Všichni účastníci silničního provozu musí dodržovat pravidla silničního provozu,“ cituje Focus vyjádření ministerstva. Instituce také pochybuje o tom, zda při rychlosti 417 kilometrů v hodině lze vozidlo bezpečně kontrolovat.

Domů
Sdílet
Diskuse