Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. ledna 2022 16:43
Čas čtení 1:00
Radim Šlechta

Toto je 5 nejoblíbenějších filmů Ridleyho Scotta

Toto je 5 nejoblíbenějších filmů Ridleyho Scotta
Zdroj: Flickr/Gage Skidmore/volně k užití
NEWS
Uložit Uložené

Autor slavné série filmů o Vetřelci nebo kultovního Blade Runnera zveřejnil své nejoblíbenější filmy. Který z nich tě nejvíc zaujal?

Slavného Vetřelce známe snad všichni. Je to již přes čtyřicet let od doby, kdy se poprvé objevil na stříbrném plátně. Revoluci v mimozemských filmech provedl americký režisér Ridley Scott. Vedle slavných příběhu agentky Ellen Ripley představil veřejnosti také kultovní distopické sci-fi Blade Runner s Harrisonem Fordem v hlavní roli. Server No Film School zveřejnil pět nejoblíbenějších filmů tohoto uznávaného hollywoodského režiséra.

Seznam je opravdu rozmanitý. Najdeš na něm klasický noirový snímek z poválečného období nebo naprostou vědecko-fantastické klasiku. Ridley se také do svého žebříčku nejoblíbenějších filmů rozhodl zařadit i epizodu legendárních Star Wars.

Na filmech, které najdeš v tabulce níže, si tvůrce chválí především jejich umělecké a technické zpracování. Uvedl ale, že v něm zanechaly opravdu skvělý dojem hned při prvním zhlédnutí. Který film z výčtu se nejvíc líbí tobě? Nezapomeň nám dát vědět do komentářů, jestli už se ti podařilo všechny snímky zhlédnout a pochlub se také svým watchlistem.

Pokud by tě přeci jen neoslovilo žádné dílo ze seznamu, můžeš se podívat i na další výčty, které jsme sestavili. V minulosti jsme zjistili, jaké jsou nejoblíbenější filmy Quentina Tarantina, Stevena Spielberga nebo Jamese Camerona. V posledním článku jsme se také věnovali oblíbeným snímkům krále tajemné estetiky Tima Burtona. Pokud tedy nevíš, na co se o víkendu podíváš, můžeš se inspirovat třeba zrovna v jednom z našich seznamů.

Film Český název Rok vydání
Gilda Gilda 1946
2001: A Space Odyssey 2001: Vesmírná odysea 1968
Muriel's Wedding Muriel se vdává 1994
On the Beach Na břehu 1959
Star Wars Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje 1977
Domů
Sdílet
Diskuse