Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. ledna 2022 9:20
Čas čtení 0:52
Radim Šlechta

Zázračný hráč Slavie má před sebou slibnou kariéru. Je mu teprve 17 let

Zázračný hráč Slavie má před sebou slibnou kariéru. Je mu teprve 17 let
Zdroj: ČTK/Krumphanzl Michal
NEWS SK SLAVIA PRAHA
Uložit Uložené

Velmi úspěšného fotbalistu vidí uznávaný server Goal v českém hráči Slavie Danielu Samkovi.

Prestižní fotbalový server Goal si všiml mladé hvězdy českého fotbalu Daniela Samka. Teprve sedmnáctiletý záložník oblékající dres Slavie má na svém kontě již několik gólů a asistencí, a to během své první sezóny mezi dospělými hráči. I přesto, že má konkurenční Sparta řadu talentovaných mladých hráčů, podle Goalu přišel skutečný objev sezóny z druhé strany Vltavy.

Doporučeno
Nestačili na něj ani Messi či Salah. Robert Lewandowski se stal hráčem roku 2021 podle FIFA Nestačili na něj ani Messi či Salah. Robert Lewandowski se stal hráčem roku 2021 podle FIFA 18. ledna 2022 8:07

Sedmnáctiletý mladík si v dosavadních 21 zápasech této sezony připsal tři góly a čtyři asistence, přestože hraje převážně na pozici defenzivního záložníka. Podle Goal je možné, že v příštích letech bude schopný Daniel přestoupit do jedné z velké pětky evropských lig.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílel uživatel @dansamek

„Když k nám Daniel přišel, mezi svými vrstevníky nijak nevyčníval. Ale jeho odhodlání a vášeň pro hru ho krok za krokem dovedly k tomu, že se stal jedním z nejlepších hráčů své věkové skupiny,“ popsal šéf akademie Slavie Petr Hurych. O tom, jestli se ve Slavii prosadí, pochyboval i sám Daniel, který doposud hrál v Hradci Králové.

Samek na rozdíl od řady svých vrstevníků také vynechal působení ve Vlašimi, která se Slavií spolupracuje, nebo v B-týmu klubu. Místo toho nastoupil rovnou do vršovické vlajkové lodi. Na trenéra Jindřicha Trpišovského prý udělal dojem, když se zúčastnil tréninku se staršími hráči. Profesionální kariéru tak odstartoval v březnu 2021, teprve dva týdny po svých sedmnáctých narozeninách.

Domů
Sdílet
Diskuse