Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. ledna 2022 13:12
Čas čtení 0:45
Eduard Starkbauer

Brian Laundrie se přiznal, že zavraždil youtuberku Gabby Petito. Napsal to v deníku, který vedle jeho těla našla FBI

Brian Laundrie se přiznal, že zavraždil youtuberku Gabby Petito. Napsal to v deníku, který vedle jeho těla našla FBI
Zdroj: Nevada Police
NEWS BRIAN LAUNDRIE GABBY PETITO
Uložit Uložené

Tragický příběh dostává očekávanou tečku.

Deník, ve kterém se dnes již zesnulý Brian Laundrie přiznává k zodpovědnosti za smrt své přítelkyně a youtuberky Gabby Petito, našla podle serveru Vice americká FBI nedaleko jeho tělesných pozůstatků.

Drama plné šokujících zvratů je tak, zdá se, konečně na konci. Denverská pobočka FBI v pátečním stanovisku upřesnila, že Brian Laundrie se ve svých zápiscích přiznal k plné odpovědnosti a vyšetřování tím pádem považuje za ukončené. Velitel vyšetřování Michael Schneider také zmínil, že „vyšetřování neodhalilo žádného jiného podezřelého, který by byl do smrti Gabby Petito zapleten“.

Doporučeno
Zavražděné tělo youtuberky Gabby Petito už našli, ale její snoubenec je nezvěstný. Měsíce žil v divočině, přežil by v močálech? Zavražděné tělo youtuberky Gabby Petito už našli, ale její snoubenec je nezvěstný. Měsíce žil v divočině, přežil by v močálech? 28. září 2021 8:30

V prohlášení právníků pozůstalých rodina youtuberky poděkovala FBI za vyložené úsilí při objasňování tohoto nesmírně náročného případu. „Rozsah i obsah důkazů a výpovědí získaných vyšetřovateli, nám nedovolují pochybovat o tom, že Gabby byla skutečně zavražděna Brianem.“

O případu a průběhu vyšetřování jsme tě na Refresheru podrobně informovali. Vyšetřování smrti zemřelé dívky potvrdilo zranění tupým předmětem v oblasti hlavy a stopy po škrcení. Následnou smrt dvaadvacetiletého Briana Laundrieho policie vyhodnotila jako sebevraždu. 

Policie přitom mohla tragédii zabránit. Příslušníci ze státu Utah disponovali svědectvími o domácím násilí, na jejichž základě pár v srpnu zadržela policejní hlídka, která je však po výslechu a sepsání zápisu ihned propustila.

Zpět
Sdílet
Diskuse