Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. ledna 2022 13:26
Čas čtení 0:58
Martin Adam Pavlík

Martin Buday zná svého prvního soupeře v UFC. Bude nad ním mít obrovskou výškovou převahu

Martin Buday zná svého prvního soupeře v UFC. Bude nad ním mít obrovskou výškovou převahu
Zdroj: Refresher/Martin Adam Pavlík
SPORT MMA UFC
Uložit Uložené

Postaví se proti Chrisi Barnettovi.

MMA zápasník Martin Buday, který je druhým Slovákem v nejprestižnější MMA lize světa UFC, už zná svého prvního soupeře.

Bude jím showman Chris Beastboy Barnett, kterého v Americe milují pro jeho spontánní tance, oslavy výher a smysl pro humor. Naposledy soupeře Giana Villanteho ukončil fantastickým kopem z otočky.

Doporučeno
Jiří Procházka bude bojovat o titul UFC. Se šampionem se pobije v květnu Jiří Procházka bude bojovat o titul UFC. Se šampionem se pobije v květnu 23. ledna 2022 8:17

V kleci se proti sobě postaví 16. dubna na turnaji UFC Fight Night 206. Pětatřicetiletý Američan bude mít výhodu, co se týká zápasových zkušeností (má na kontě 29 zápasů, přičemž 22 dokázal vyhrát), Buday měl zatím jen deset zápasů, nicméně devět z nich vyhrál.

Slovák však bude mít oproti soupeři obrovskou výškovou převahu, a to až dvacet centimetrů (Buday má 195 cm, Barnett jen 175 cm, jde o nejnižšího zápasníka v těžké váze do 120 kg).

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Martin Buday (@badysbjj)


Buday se dostal do UFC loni, když 12. října v Las Vegas porazil tvrdým kolenem Američana Lorenze Hooda a nadchl prezidenta UFC Danu Whita, který ho díky tomu nadšeně přivítal v organizaci.


Martin Buday sice ze zápasu odcházel s nepříjemnou zlomeninou nosu, vybojoval si však kontrakt na čtyři duely, aby mohl znovu ukázat svůj talent. V UFC je také jeho týmový kolega Lajoš Klein. Oba jsou svěřenci Attily Végha a trénují v trnavském Spartakus Fight Gymu Doxxbet.

Domů
Sdílet
Diskuse