Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. ledna 2022 6:49
Čas čtení 1:23
Martin Adam Pavlík

VIDEO: MMA zápasník mohl kontumačně vyhrát, ale rozhodl se v boji pokračovat. Soupeře drtivě porazil

VIDEO: MMA zápasník mohl kontumačně vyhrát, ale rozhodl se v boji pokračovat. Soupeře drtivě porazil
Zdroj: Unsplash/Daniel Lloyd Blunk-Fernández/volně k užití (ilustrační foto)
SPORT MMA
Uložit Uložené
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let
a chci zobrazit obsah
zpět na hlavní stránkuZpět

Nejdřív byl otřesený, ale zvedl se a soupeře ukončil tvrdou levačkou.

Jak píše portál Sportnet, v malé americké organizaci Showcase MMA byli před týdnem diváci svědky zápasu, jaký se často nevidí. V souboji těžkých vah totiž jednačtyřicetiletý zápasník Brandon Calton s přezdívkou Bone Crusher uštědřil soupeři, kterým byl šestadvacetiletý Marquell Fulwood-Jones, tvrdý nepovolený úder kolenem do hlavy.

V podobných případech končí zápas diskvalifikací provinilce. Poškozený bojovník tedy vyhrává kontumačně. V případě, že je nepovolený úder neúmyslný, ale zápasník nemůže pokračovat, souboj skončí bez výsledku. V tomto případě sice otřesený mladík zůstal ležet na zemi a komentátoři jasně hlásili, že to je určitě konec duelu, ale stalo se něco, co nikdo nečekal.

Doporučeno
Jiří Procházka bude bojovat o titul UFC. Se šampionem se pobije v květnu Jiří Procházka bude bojovat o titul UFC. Se šampionem se pobije v květnu 23. ledna 2022 8:17

Američan Fulwood-Jones si řekl, že nechce vyhrát jen tak „zdarma“ a raději potrestá svého soupeře po svém. Rozhodl se výhru nepřijmout a pokračovat v zápase. O chvíli později uštědřil „lamači kostí“ devastační úder, po kterém nebyl schopen vstát. Rozhodl se jít zápas na zem dokončit tvrdými kladivy, na což přímo okamžitě zareagoval rozhodčí a boj ukončil.

Fulwood-Jones se tak postaral o obrat jak z velké knihy a totální senzaci. Pro pouhých 175 centimetrů vysokého těžkotonážníka šlo navíc o debut v profi MMA.

Podobný nedovolený úder kolenem jsme viděli minulý rok i na turnaji UFC 259 během zápasu Petr Yan vs. Aljamain Sterling. Yan dal Sterlingovi tvrdé koleno a diskvalifikovali ho. Znamenalo to, že přišel o titul v bantamové divizi. Jejich odvetu uvidíme již 3. března.



Zpět
Sdílet
Diskuse