Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
24. ledna 2022 11:50
Čas čtení 0:41
Richard Balog

Zemřel Manfred Thierry Mugler, návrhář, kterého milovala Lady Gaga i Kim Kardashian

Zemřel Manfred Thierry Mugler, návrhář, kterého milovala Lady Gaga i Kim Kardashian
Zdroj: Getty Images/Richard Bord
MÓDA
Uložit Uložené

Příčina smrti třiasedmdesátiletého rodáka ze Štrasburku není známa.

V neděli 23. ledna 2022 zemřel návrhář Manfred Thierry Mugler. Příčina smrti není známa. Informaci přineslo vedení značky Mugler na Instagramu před několika hodinami. 

Rodák ze Štrasburku v prosinci oslavil své 73. narozeniny. V oděvním průmyslu se pohyboval od konce 60. let minulého století a vlastní módní dům založil o zhruba dekádu později. Ihned se zařadil mezi nejvlivnější návrháře v daném období.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by MUGLER (@muglerofficial)

Během celé své kariéry patřil mezi nejvyhledávanější tvůrce slavnostních rób i ready-to-wear kolekcí, při jejichž tvorbě se inspiroval divadelními kostýmy, architekturou, avantgardou a v neposlední řadě ženskou krásou. Mugler hyperbolizoval linie těla a celý svět jeho práci obdivoval. 

Kariéru návrháře oficiálně ukončil v roce 2002. O 11 let později se vrátil do struktur značky Mugler na pozici kreativního poradce a svému následovníkovi Caseymu Cadwalladerovi předal řadu cenných rad, respektive zkušeností.  

Spolupracoval se stovkami známých tváří ze showbyznysu a mezi jeho klientky patřily Beyoncé, Lady Gaga, Kim Kardashian či Irina Shayk. Vytvořil i několik úspěšných parfémů, které dodnes najdeš v obchodech.

Domů
Sdílet
Diskuse