Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. února 2022 12:30
Čas čtení 5:36
Dominik Vetrák

V únoru a březnu vychází hned několik adeptů na nejlepší hru roku. Tvoje peněženka nebude zvládat příval velkolepých her

V únoru a březnu vychází hned několik adeptů na nejlepší hru roku. Tvoje peněženka nebude zvládat příval velkolepých her
Zdroj: PlayStation Studios/Bandai Namco
TECH
Uložit Uložené

Nepamatujeme si, kdy jsme v historii videoher zažili tak nabité dva měsíce. RIP našim peněženkám a volnému času.

Připrav se na možná nejnabitější 2 herní měsíce v celé historii videoher. Únor a březen 2022 jsou narvány zajímavými a očekávanými tituly, ze kterých bychom bez problémů dali dohromady i dvě, nejen jednu desítku her. 

V Refresheru se snažíme objevovat co nejvíce videoher, abys měl dokonalý přehled o všem zajímavém, co se ti vyplatí pořídit a zahrát si. 

Doporučeno
Chtěl být nový Bill Gates a překonat World of Warcraft. Neměl ale tušení, jak se dělají hry, zbankrotoval a ztratil 6 let života Chtěl být nový Bill Gates a překonat World of Warcraft. Neměl ale tušení, jak se dělají hry, zbankrotoval a ztratil 6 let života 31. ledna 2022 16:30

1. Dying Light 2: Stay Human (PS4, PS5, Xbox One/Series X/S, PC) – 4. únor 

Pokračování úspěšné zombie hry dorazí po dlouhých letech vývoje jako ambiciózní akční titul s RPG prvky. Tvá rozhodnutí v postapokoalyptickém světě ovlivní vývoj příběhu a vzhled celého města. Pokud se spřáhneš s jednou skupinou lidí, ta druhá může vymřít a jejich oblast ovládnou zombíci. 

Základem hratelnosti bude i nadále parkurový pohyb hlavní postavy, která bude většinu času unikat před hordami zombíků a zmutovaných oblud. Přes den se s nimi ještě dá bojovat, ale v noci nabírají na síle a počtech a hráč musí využít svých ladných pohybů, aby jim uprchl.

Dying Light 2 nabídne bohatý, rozvětvený příběh, spoustu vedlejších a hlavních questů a desítky hodin zábavy. Pokud se ti líbila jednička, nemáš o čem přemýšlet, a pokud jsi do tohoto světa ještě nezavítal, je načase to napravit.

2. Sifu (PS5, PS4, PC) – 3. únor

Tvůrci bojovky Absolver se pustili do ambicióznějšího zpracování soubojů. V Sifu ovládáš mistra či mistryni bojových umění s cílem dostat se k velkému šéfovi mafie. Cesta ale bude dlouhá a náročná, takže při tom víckrát zemřeš. Vždy, když se tak stane, začneš od posledního checkpointu, ovšem s jedním háčkem. Tvoje postava po každém úmrtí zestárne o několik let.

Nemá to žádný vliv na její schopnosti, jen se změní její vzhled. Pokud ovšem hráč zemře mnohokrát, hra skončí a je třeba začít znovu. Originální herní námět je propojen s dobře vypadajícími akčními scénami. Jako Sifu ovládneš bojová umění a budeš lámat kosti jednomu protivníkovi za druhým.

3. CrossfireX (Xbox Series X/S, Xbox One) – 10. únor

CrossfireX je akční hra z pohledu první osoby (FPS) od studia Remedy (Control, Alan Wake). Podle dosavadních trailerů vypadá famózně a potěší i fanoušky multiplayeru, který ve hře vytvoří jiné studio — Smilegate. Zatím to vypadá tak, že se hráči dočkají adrenalinového a napínavého akčního zážitku.

4. Horizon Forbidden West (PS4, PS5) – 18. únor

Pokračování hry Horizon Zero Dawn má nasměrováno k tomu, aby překonalo první díl v každém ohledu.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 109377 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemčení?

  • Která hra je ještě více očekávaná než Horizon: Forbidden West.
  • Proč se tolik těšíme na pokračování hry Horizon a díky jakým herním novinkám bude dvojka oproti jedničce lepší.
  • Na jaké dvě velké pecky se mohou těšit předplatitelé Game Passu.
  • Jakou skvěle vypadající hru vydají tvůrci Dishonored a Prey v novém studiu.
  • To, že návrat do světa Final Fantasy provází kontroverze a bizarní dialogy, ze kterých vznikají memes.
  • Proč je Gran Turismo 7 velkým návratem série, který můžeš hrát jen na PS5.
  • Jaké dvě nesmírně očekávané exkluzivity vyjdou na Nintendo Switch.
Domů
Sdílet
Diskuse