Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. ledna 2022 11:45
Čas čtení 0:50
Radim Šlechta

Rakouská média žila kauzou ztraceného robotického vysavače. Dostal se i na titulní stranu, našel se ve sběrném dvoře

Rakouská média žila kauzou ztraceného robotického vysavače. Dostal se i na titulní stranu, našel se ve sběrném dvoře
Zdroj: Unsplash/Denny Müller/volně k užití
NEWS RAKOUSKO
Uložit Uložené

Rakouskými médii rezonoval případ vysavače, který využil nestřežené chvíle a odjel z obchodu.

Rakouské město Wieselburg zvedlo ze židlí neobvyklé pátrání. Obyvatelé totiž hledali vysavač, který svévolně odjel z místního obchodu. Tam přibližně týden robotický vysavač s přezdívkou Fluffy luxoval a vytíral. Jednoho dne ale své pracoviště opustil. To zaujalo i velká rakouská média, o případu informovaly třeba deníky Die Presse či Spiegel.

Okolo sedmé hodiny ráno se robotický vysavač Fluffy staral o svou práci a čistil obchod pro nově příchozí zákazníky. V jednom okamžiku se automatické dveře otevřely a Fluffy z nich odjel objevovat rulice Wieselburgu. Ingrid Pruckner, zaměstnankyně obchodu řekla, že prostě využil příležitosti.

Než si Ingrid všimla, že vysavač zmizel, již dávno brouzdal po ulicích. Manažerka tedy poprosila svou komunitu na Facebooku, aby pomohla s pátráním. „Pokud ho (vysavač) někdo viděl (je to malý Lefant o průměru pouhých 28 cm), dejte nám prosím vědět,“ napsala na stránky obchodu.

S pátráním pomohla i média

Do pátrání se zapojila i média, například místní plátek Heute věnoval kauze titulní stránku. hlavní stopu ale zveřejnila jistá žena na Facebooku, podle které jiný muž Fluffyho vyhodil do popelnice. Později se Fluffy našel v nedalekém sběrném dvoře, odkud se později vrátil původním majitelům.

Ingrid na závěr uvedla, že ji těší, že případ zatoulaného vysavače dokázal tolik lidí rozesmát i v době, kdy většině do smíchu není.

Domů
Sdílet
Diskuse